E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, “Suriye’den çekiliyoruz” dedi, petrole çöktü---

ABD, “Suriye’den çekiliyoruz” dedi, petrole çöktü

ABD, “Suriye’den çekiliyoruz” dedi, petrole çöktü
03 Kasım 2019 - 09:55 borsagundem.com

Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'nin kuzeyinden çekilen ABD ordusu, Suriye-Türkiye sınırındaki Aynularab'daki üssüne yerleşmesinin ardından Rakka'nın batısındaki üssüne de döndü.

ABD ordusunun, Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye’nin kuzeyindeki üslerinden çekilmesinin ardından terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgelerde boşalttığı üslerine dönüş çalışmaları sürüyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Rakka ilinin batısındaki üssünü boşaltan ABD ordusu, bölgeye dönerek üs kurma çalışmasına başladı. ABD ordusunun sevk ettiği ve aralarında personel taşıyıcı zırhlı araç, mayın temizleme aracı ve pikabın olduğu konvoy, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinden geçerek Rakka ilinin batısında yer alan Cezre üssüne ulaştı. Cezre üssüne varan konvoyda 25-30 ABD askeri olduğu görüldü.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan fotoğraflar Sırrin'deki üssün yeniden yapılandırıldığını ortaya koydu.

Anadolu Ajansı (AA), ABD ordusunun Suriye-Türkiye sınırındaki Aynularab’ın (Kobani) güneyindeki Sırrin beldesindeki silolar bölgesinde yer alan eski üslerine yeniden yerleştiğini duyurmuştu.
Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sırrin ve yakınlarındaki Sebit köyünde ABD’nin üsleri vardı. ABD, bu üsleri Barış Pınarı Harekatı sırasında boşaltmıştı. ABD askerleri, Barış Pınarı Harekatı başlayınca Sırrin'deki hava üssünü boşaltmış ve kullanılmasın diye bombalamıştı.

Trump: 'Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var'ABD ordusu dün ayrıca Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol bölgesinde durdurduğu devriyeleri de yeniden başlatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi03 Kasım 2019 17:33

    Amaç, israili koruyacak,kalkan olacak kürt devleti kurmak.Suriye,Türkiye,Irak ve İrandan toprak araklamak. Nasıl olacaksa. Hayal görüyorlar. Barzani neden bağımsızlık ilan edemiyor, çünkü Atatürk zamanında imzalanan Ankara Anlaşmasına göre bu durumda Türkiye'nin Musul ve Kerkük'e girme hakkı doğar da ondan. Kolay değil bu işler. Dışarıdan gel,ekmeğime ,toprağıma göz dik, hadi canım..

  • mehmet03 Kasım 2019 13:29

    adamların amacı kürtleri finanse etmek.. petrol onlar için maddi anlamda yok hükmünde.. abd kendi halkını ikna etmek için petrol bahanesi sunuyor. asıl maksat yahudi uydusu bir devletçik kurmak. bunu abd halkına söyleyemiyor petrolü bahane ediyor.

  • fafa03 Kasım 2019 12:44

    Amerika insan kanına petrol kadar değer vermiyor.Irak'tada,Libya'dada,Suriye'dede bunu için milyonlarca insanı öldürdü,ama hesabı başkalarında soruyor.

  • bir yorum.03 Kasım 2019 12:31

    abd demek ayak oyunları demektir. Abd bu bayrağı ingilizlerden devraldı. Onların bütün stratejik kuruluşları harıl harıl ileriye dönük planlar projeler hazırlıyor ve uyguluyor.Biz ise daha içeride birlik beraberliği sağlayamadık. Onların halkları birbiriyle mücadele etmiyor ve onlarda hep dışarıya odaklanıyorlar. Durum bundan ibaret.

  • Selahattin Ölmez03 Kasım 2019 11:51

    beklenen sonuçtu tabiki binlerce tır ve uçak dolusu silahı kim kime vermiş tabiki karşılığını petrole çökerek alacaktır.burda asıl şerefsizler esat .eğer horuzlanıyorsan git önce elinden ekmeğini alan üç beş çapulcuyu defet.gelmiş dünya nın en güçlü ordusuna sahip ülkemize kafa tutuyorsun.senin kafanıda koparmasını biliriz.