E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizi 6 ayın yükseğinde---

ABD tahvil faizi 6 ayın yükseğinde

ABD tahvil faizi 6 ayın yükseğinde
11 Haziran 2015 - 14:04 borsagundem.com

ABD Hazine tahvil faizi, perakende satışlar verisinin açıklanması öncesinde 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, perakende satışlar verisinin açıklanması öncesinde 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ekonomistler verinin Fed’in bu yıl faiz artırımı gerçekleştireceği beklentilerini destekleyeceği tahmininde bulunuyor.

ABD gösterge Hazine tahvili fiyatları Haziran ayında düşüş gösterdi. Tahvil faizlerinin bu ay içinde gösterdiği yükseliş şimdiden iki yılın en büyük yükselişi olarak kaydedildi. Almanya tahvillerinde sarsıntı yaşanırken, ABD ekonomisinin güçlendiğine yönelik işaretler ve işgücü piyasasındaki iyileşme sabit getirili güvenli varlıklara talebi zayıflatıyor. ABD Hazine Bakanlığı Perşembe günü 13 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil satışı gerçekleştirecek. ABD, Bu hafta toplam 58 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirilmiş olacak.

Londra’daki Investec Asset Management sabit getiri yöneticisi John Stopford, “Fed’in sıkılaştırmaya gideceği beklentileri güçleniyor. ABD Hazine tahvillerinde adil değerin yüzde 3’ün biraz altında olduğunu düşünüyoruz” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi 1 baz puan veya yüzde 0.01 yüzde puan yükselerek Londra saati ile 11:08’de yüzde 2.495 oldu. Tahvil faizi yüzde 2.4985 ile 1 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 3/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 94 sent düşerek 96 3/4 seviyesine geldi. Tahvil faizi bu ay yaklaşık 37 baz puan artarak Mayıs 2013’ten bu yana en büyük yükselişi gösterdi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler perakende satışların Mayıs ayında yüzde 1.2 yükseldiği tahmininde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)