E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri 1 yılın dibinde---

ABD tahvil faizleri 1 yılın dibinde

ABD tahvil faizleri 1 yılın dibinde
08 Ağustos 2014 - 13:38 borsagundem.com

ABD Hazine tahvil faizleri, Obama'nın hava saldırılarına onay vermesi ile düşüşe geçti

ABD Hazine tahvilleri, Başkan Barack Obama'nın Irak'ta IŞİD'e yönelik hava saldırılarına onay vermesi sonrasında yatırımcıların daha güvenli varlıklara yönelmesi üzerine yükselirken, gösterge tahvilin faizi bir yıldan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi. 

Yatırımcılar dünya genelinde tahvil alımlarını hızlandırırken, Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Endeksi 14 ayın zirvesine yükseldi. Endeksteki tahviller 2014'te yüzde 4.8 getiri sağlarken, bu oran 2013 ile aynı düzeylerde. ABD Hazine tahvilleri ve Almanya tahvilleri yükselirken, Avrupa ve Asya'da hisseler geriledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi dün, faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tuttukları toplantının ardından, Ukrayna kaynaklı jeopolitik risklerin ekonomiye zarar verebileceğini ve riskin giderek arttığını söyledi. 

New York birimi ABD merkez bankası ile işlem yapma yetkisine sahip 22 piyasa yapıcı kuruluştan biri olan BNP Paribas SA'nın Tokyo'daki faiz stratejistlerinden Tomohisa Fujiki, "Kaliteye kaçış var," dedi ve "Tansiyon küresel anlamda artıyor. Ayın başından bu yana, hisse senedi piyasaları keskin düşüşler gösterdi ve tahviller ralli yapıyor. Bu durum devam etmeli" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 4 baz puan gerileyerek Londra saati ile 09:42'de yüzde 2.37 oldu ve Haziran 2013'ten bu yana en düşük seviyede. Mayıs 2024 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 3/8, yani 1,000 dolarda 3.75 dolar artarak, 101 1/8 oldu. Faiz en düşük yüzde 2.35'i gördü. 

10 yıl vadeli Almanya tahvilinin faizi 4 baz puan düşüşle rekor düşük seviye yüzde 1.023'ü görürken, iki yıllıklarda ise faiz yüzde -0.005'e kadar geriledi. İngiltere'de 10 yıllık faizi 8 baz puan düşüşle Ağustos 2013'ten bu yana en düşük seviye olan yüzde 2.40'ta. Japonya'da ise 10 yıl vadeli tahvil faizi Nisan 2013'ten bu yana en düşük düzeyde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)