E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri düşüşte---

ABD tahvil faizleri düşüşte

ABD tahvil faizleri düşüşte
13 Aralık 2013 - 16:50 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri, üretici fiyatları endeksinin düşmesiyle yükseldi

ABD hazine tahvilleri, ABD'de üretici fiyatları endeksinin beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından Fed'in 17-18 Aralık'taki toplantısında teşviği azaltacağı tahminlerinin azalmasıyla üç günde ilk kez yükseldi.

10 yıllık gösterge faizi bir haftanın zirvesinden düştü. Perakende satışlarının dün Kasım'da beklentilerin üstünde yükselmesiyle Fed'in gelecek hafta teşviği azaltacağı spekülasyonları artmıştı. Verilere göre, üretici fiyatları Kasım'da yüzde 0.1 azaldı.

"Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesinin bu olmadığını biliyoruz ama Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi gerçekten çok düşük," diyen Boston merkezli Manulife Asset Management'ın Michael Lorizio, "Bu Fed'in çifte görevinin enflasyon bölümünün hedeflerine yakın olmadığını gösteriyor, hedef yakın olmadıkça nasıl sıkılaştırma politikası uygulayabilirler ki?" diye belirtti

Bloomberg İşlem Tahvilcisi verilerine göre, 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek New York saatiyle yüzde 2.86'yı buldu. Faiz daha önceden 6 Aralık'tan beri en yüksek seviye olan yüzde 2.89'u görmüştü.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)