E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri tırmanışta---

ABD tahvil faizleri tırmanışta

ABD tahvil faizleri tırmanışta
28 Ocak 2014 - 13:35 borsagundem.com

ABD'de tahvil faizleri, Fed ve gelişen piyasalar ile yükseliyor

Hazine tahvilleri, Fed'in tahvil alımını daha da azaltmayı planladığı spekülasyonları ve gelişen piyasaların geçen haftanın satışlarından sonra toparlanma başlamasının güvenli kaynaklara olan talebi azaltmasıyla düşüşün 2. gününe girdi.

ABD bu hafta yapacağı 111 milyar dolarlık tahvil ihalesine bugün başlayacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, politika yapıcılarının yarınki toplantıdan sonra tahvil alımını aylık 65 milyar dolara azaltmaları bekleniyor. Fed, Aralık ayında 85 milyar dolarlık tahvil alımını 75 milyar dolara düşürmüştü.

Singapur merkezli Scotiabank'in tahvil traderı Ali Jalai, "İnsanlar tahvil alımı azaltımının iki güne geleceğini biliyorlar," şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri üç baz puan yükselerek Lodnra saatiyle 09:02'de yüzde 2.78'e çıktı. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 7/32 gerileyerek 99 25/32'ye indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)