E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri toparlanıyor---

ABD tahvil faizleri toparlanıyor

ABD tahvil faizleri toparlanıyor
30 Eylül 2013 - 21:45 borsagundem.com

ABD'de hükümetin kapanma tehdidinin kısa süreceği söylentileri ile 10 yıllık tahvil faizleri yedi haftanın en düşüğünden toparlandı

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri, siyasetçilerin federal bütçe konusundaki anlaşmazlıklarından dolayı hükümetin kapanma ihtimalinin kısa süreli olacağı söylentileri ile yedi haftanın en düşüğünden toparlandı.
Gösterge faizler, imalatın ABD'de üç bölgede beklenenden fazla arttığını gösteren veriler sonrasında yükselirken, erken saatlerde yasa yapıcıların bir anlaşmaya varamaması durumunda 800,000 kadar devlet çalışanının beklemeye alınabileceği ihtimalleriyle gerilemişti. Yasa yapıcıların harcama konusunda anlaşmaya varması durumunda bile derhal bir sonraki konu olan borç tavanını artırmak için harekete geçmeleri gerekiyor.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri New York saati ile 13:27'de yüzde 2.63 oldu. Faziler erken saatlerde yüzde 2.59'a kadar gerileyerek 12 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi görürken, yine gün içerisinde yüzde 2.64'e kadar da tırmandı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı ise 2/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 63 sent yükselerek 98 27/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)