E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri verilerle yükseliyor---

ABD tahvil faizleri verilerle yükseliyor

ABD tahvil faizleri verilerle yükseliyor
06 Aralık 2013 - 16:29 borsagundem.com

ABD hazine tahvil faizleri bugünkü istihdam verileri sonrasında yükseliyor

ABD hazine tahvilleri, ABD istihdam verilerinin Kasım'da beklenen üstünde ve işsizlik oranının 5 senenin en düşüğünde çıkmasıyla Fed'in tahvil alımını azaltacağı spekülasyonlarının artmasının ardından düştü.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri artışın üçüncü gününde 13 Eylül'den beri en yüksek seviyeyi buldu. İstihdam verileri, GSYİH'nin üçüncü çeyrekte beklentilerin üstünde çıkmasının ve imalatın geçen ay artmasının ardından geldi. Büyümeyi teşviklemek için aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapan Fed'deki politika yapıcıları 17-18 Aralık'ta toplanacaklar.

"Şu an Ocak mı Mart mı, bu tartışılıyor." diyen New York merkezli Morgan Stanley Smith Barney stratejisti Kevin Flanagan, "Rakamlar iyi. Bu veriler kesin olarak tahvil alımının azaltılacağı değerlendirmelerini hayatta tutuyor. Ama asıl soru ne zaman olacağı," diye ekledi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık gösterge faizleri New York saatiyle 08:42'de iki baz puan çıkarak yüzde 2.89 olmasından önce, beş baz puan yükselişle yüzde 2.93'ü gördü. Faiz, Temmuz 2011'den beri yüzde 3'ü ilk kez geçerek, yüzde 3.01'i buldu.

İstihdam Kasım ayında 203,000 artarken, Ekim ayı istihdam artışı 200,000'e revize edildi. İstihdamdaki bu iki aylık yükseliş, Şubat-Mart aylarından bu yana en büyük iki aylık artış olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan 89 ekonomistin tahmin medyanı istihdamda 185,000'lik yükselme olacağı yönündeydi. İşsizlik oranı beş yılın en düşüğüne gerileyerek yüzde 7 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)