E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yatay---

ABD tahvil faizleri yatay

ABD tahvil faizleri yatay
13 Ocak 2014 - 10:32 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvil faizleri, bu haftaki veriler öncesinde yatay seyrediyor

ABD Hazine tahvilleri, ekonomistlerin ABD perakende satışları büyümesinin yavaşladığını göstermesini beklediği bu hafta gelecek olan veriler öncesinde, yaklaşık 4 ayın en büyük rallisinden sonra kazançlarını tuttu.

Gösterge tahvilleri 10 Ocak'ta, ABD'deki istihdamın Ocak 2011'den beri en yavaş çıkışını gösteren veriler sonrasında Eylül'den beri en sert yükselişini kaydetti. Pacific Investment Management Co.'dan Bill Gross, verilerin Fed'i tahvil alımı azaltımından vaz geçirmeyeceğini söyledi.

Rallide "biraz ivme olabileceğini" söyleyen Sidney merkezli Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'nin yetkilisi Tony Morriss, "Tahvil faizlerindeki herhangi bir düşüşün tutunacağından şüpheliyiz. ABD'deki ekonomik toparlamanın genişleyeceği konusundaki iyimserliğimizi sürdürüyoruz," diye ekledi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri yatay seyrederek Londra saatiyle 07:14'te yüzde 2.86 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 99 2/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)