E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yükseldi---

ABD tahvil faizleri yükseldi

ABD tahvil faizleri yükseldi
01 Ağustos 2013 - 13:54 borsagundem.com

ABD tahvil faizleri, veriler öncesi, hisse senetlerindeki yükselişle birlite yukarı yönde hareket etti

ABD Hazine tahvilleri, hisse senetlerindeki yükselişler ve bugün ve yarın açıklanacak olan verilerin imalat sanayindeki büyümenin hızlandığını ve işsizlik oranınının düştüğünü göstermesinin beklenmesi ile birlikte değer kaybetti ve dünkü rallisinin bir kısmını geri verdi.
Hazine tahvilleri piyasasının enflasyon beklentileri, Fed'in dünkü açıklamasında, ekonomide maliyetlerin, hedefin altında kalsa dahi muhtemelen yükseleceğini kaydetmesinin ardından yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine çıktı. İki ve 30 yıl vadeli tahvillerin faizleri arasındaki fark, yatırımcıların, merkez bankasının genişlemenin "ılımlı" olduğunu kaydetmesi ve aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programının sürdürüleceğini belirtmesine karşın daha hızlı bir ekonomik büyüme algısında olması ile birlikte, Eylül 2011'den bu yanaki en geniş seviyesi yakınında kaldı.
Londra'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank Avrupa faiz strateji müdürü Luca Jellinek, "Dünkü ralli abartılıydı ve yatırımcılar bugün ve yarın açıklanacak olan iki önemli veri öncesi bir miktar geri çekiliyor," dedi ve "Piyasa, verilere dikkat etmeksizin yumuşak söylemlere fazla kaptırmamalı. Şüphesiz Fed, ekonomi yeterince güçlü olduğunda, para basma işinden kurtulmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'de gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi üç baz puan ya da 0.03 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 10:46'da, yüzde 2.60'a çıktı. Mayıs 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.75 faizli tahvillerin faizi 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.19 dolar düşerek 92 22/32'ye indi.
ABD Hazine tahvilleri Temmuz ayında düştü ve kaybını üçüncü aya genişletti. Tahviller Nisan ayının sonundan bu yana yüzde 3.5 değer kaybetti. Yatırım yapılabilir kredi notuna sahip şirketlerin tahvilleri, Temmuz ayında değer kazanmalarına karşın, son üç ayda yüzde 4.1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)