E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yükselişe ara verdi---

ABD tahvil faizleri yükselişe ara verdi

ABD tahvil faizleri yükselişe ara verdi
04 Kasım 2013 - 10:22 borsagundem.com

ABD tahvil faizleri geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği hızlı yükselişe ara verdi

ABD 10 yıllık hazine tahvilleri Fed'in oy kullanma hakkına sahip iki politika yapıcısının bugün gerçekleştireceği konuşmalar öncesinde 3 günlük yükselişe ara verdi.

Tahviller hisselere oranla 2011 yılından bu yana neredeyse en ucuz seviyeye kadar geriledi. Gösterge tahvil faizleri ise James Bullard'ın istihdam piyasasındaki gelişmelerin bir varlık alım düşüşüne imkan verebileceği açıklamalarını yaptığı 1 Kasım'da son 2 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Singapur merkezli Finaport Investment Intelligence şef yatırım yetkilisi Hans Goetti, "Fed tahvil faizlerini bir süreliğine yüzde 3'ün altında tutmak ister" diyerek, Fed'in varlık alımlarını düşürene kadar hazine tahvillerinde kısa vadeli pozisyon alacağını dile getirdi.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 1 baz puan düşerek Londra saatiyle 07:19'da yüzde 2.61 oldu. Faizleri 1 Kasım itibariyle 12 baz puan yükseliş kaydederek 17 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye dokundu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 3/32 yükselerek 99 1/32 oldu.

Tahvil faizleri geçtiğimiz hafta 11 baz puan yükseldi ve 6 Eylül'den bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştirdi.

Fed yöneticisi Jerome Powell ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren bugün konuşma gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar. Her iki yönetici de Federal Açık Piyasa Komitesi'nde bu yıl oy kullanma hakkına sahipler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)