E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yükselişte---

ABD tahvil faizleri yükselişte

ABD tahvil faizleri yükselişte
02 Ağustos 2013 - 14:12 borsagundem.com

ABD'de 10 yıl vadeli tahvillerin faizi 2 baz puan daha yükselerek yüzde 2.73'e ulaştı

ABD'de Hazine tahvilleri, bugün açıklanacak olan ve Temmuz ayında düşüş gmstermesi beklenen ABD işsizlik oranı verisi öncesi değer kaybetti ve bu hareket sonrası, ABD faizleri ile G-7 ülkelerinin tahvilleri aasındaki fark son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı.
ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilleri, Bloomberg'in derlediği verilere göre, G-7 ülkelerinin tahvillerinin faizini gösteren endeksin 37 baz puan üzerinde getiri sağlıyor. ABD Hazine tahvillerinin faizi dün, ABD ekonomisinin, Fed'in tahvil alımlarını Eylül ayındaki toplantıda azaltmaya başlatmasına yetecek denli hızlı büyüdüğü spekülasyonuna bağlı olarak sıçrama yaptı.
Edinburgh'da RIA Capital Markets Ltd. sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "ABD'de üçüncü çeyrekte şimdiye dek açıklanan veriler güçlü bir taban üzerine oturuyor," dedi ve Bugün istihdam verisi yukarı yönde bir sürpriz yaparsa, 10 yıllıkların faizi muhtemelen bu yılın yeni bir zirvesini yapacak" değerlendirmesinde bulundu.
Gösterge 10 yılı vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 10:16'da, yüzde 2.73'e çıktı. Mayıs 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.75 faizli tahvillerin fiyatı 5/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.56 dolar düşerek 91 21/32'ye indi.
Dün 13 baz puan sıçrayan gösterge faiz, 8 Temmuz'da yüzde 2.75'e çıkarak Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.
ABD Hazine tahvilleri dün itibariyle, Bloomberg Dünya Tahvil Endeksleri'ne göre, bu yıl yatırımcısına yüzde 3.1 kaybettirirken, Alman tahvilleri yüzde 1.3 düştü. Küresel hisse senetlerinin gösterge endeksi MSCı Tüm Ülkeler DÜnya Endeksi, yeniden yatırıma dönüştürülen temettüler dahil, bu yıl yüzde 13 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)