E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yükselişte---

ABD tahvil faizleri yükselişte

ABD tahvil faizleri yükselişte
23 Aralık 2013 - 16:00 borsagundem.com

ABD'de 5 yıllık Hazine tahvil faizleri, Fed beklentileriyle 3 ayın zirvesinde

ABD'de 5 yıllık Hazine tahvili faizleri, büyümenin Fed'in tahvil alımını gelecek senenin sonuna doğru yavaşlatıp durduracağı spekülasyonlarıyla, 3 ayın zirvesine yükseldi.

Analistlerin, ABD'de tüketici harcamalarının son 5 ayda en hızlı şekilde çıktığını göstermesini bekledikleri verilerin öncesinde, 10 yıllık gösterge tahvilin faizi Eylül'den beri en yüksek seviyesinin 6 baz puan altında seyretti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, ekonomik göstergeler iyileştikçe tahvil alımını azaltacağını söyleyen Fed'in önümüzdeki 7 toplantının her birinde teşviği 10 milyar dolar azaltması bekleniyor.

"Fed'in tahvil alımı azaltımının hızını yavaşça arttırması daha muhtemel gözüküyor" diyen Dublin merkezli Danske Bank A/S'nin analisti Owen Callan, "5 yıllıklar tahmin etmesi en zor tahviller" diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisine göre, 5 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artarak New York saatiyle 07:01'de 13 Eylül'den beri en yüksek seviyesiyle yüzde 1.71 olarak kaydedildi. Aralık 2018 vadeli yüzde 1.5 tahvilin fiyatı 3/32 düşerek 99 2/32'yi buldu.

5 yıllık ve 30 yıllık tahviller arasındaki faiz farkı 1 baz puan gerilemeyle, 10 Eylül'den beri en düşük seviye olan 213 baz puanı gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)