E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri yüzde 3'ü aştı---

ABD tahvil faizleri yüzde 3'ü aştı

ABD tahvil faizleri yüzde 3'ü aştı
06 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri Temmuz 2011'den bu yana ilk defa yüzde 3'ün üzerini gördü

ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri güçlenen istihdam piyasasının Fed tarafından varlık alımlarının bu ay azaltılmasına zemin hazırladığı öngörüleriyle son iki yıldır ilk defa yüzde 3'ün üzerini gördü.
Gösterge tahvil faizleri bu seviyeyi en son yasa yapıcıların borç limitini artırmayı görüştüğü zaman olan 27 Temmuz 2011'de görmüştü. Fed yetkilileri aylık 85 milyar dolarlık varlık alımının geleceğini belirlemek için işgücü piyasasını yakından takip ediyorlar. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanacak tarım dışı istihdam raporunun 180,000 kişilik istihdam yaratıldığını göstereceği tahmin ediliyor. Bir sonraki Fed toplantısı 17-18 Eylül'de gerçekleşecek.
Sidney'de bulunan Australia & New Zealand Banking Group Ltd. faiz oranı araştırma direktörü Tony Morriss, "ABD verileri faiz oranlarını belirliyor. İstihdam konusundaki beklentiler açıkça görülüyor ki kısa vadeli faizin ne zaman artırılabileceği konusunda bazı beklentiler yaratıyor" yorumunu yaptı.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri çok değişmeyerek Londra saatiyle 08:11'de yüzde 2.98 seviyelerinde seyretti. Bugünün en yüksek rakamı yüzde 3.005 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvil 95 7/8'den işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)