E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil faizleri zirveye yaklaşıyor---

ABD tahvil faizleri zirveye yaklaşıyor

ABD tahvil faizleri zirveye yaklaşıyor
20 Kasım 2013 - 15:29 borsagundem.com

ABD'de tahvil faizleri bugün açıklanacak kritik veriler ve FOMC toplantı tutanakları öncesinde 2 ayın zirvesine dokundu

ABD 10 yıllık hazine tahvil faizleri ekonomistlerin perakende satışlarda geçtiğimiz ay artış olduğunu göstermesini beklediği veriler öncesi güvenli varlıklara olan talebin düşmesiyle neredeyse 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Şirket tahvillerinin hazine tahvillerine oranla sağladığı ekstra getiri Fed'in bugün açıklanacak olan son toplantı tutanakları öncesi neredeyse son 6 yılın en dar seviyesine geriledi. Başkan Ben S. Bernanke dün yaptığı bir konuşmada faiz oranlarının tahvil alımları sonlansa bile bir süre düşük kalacağını dile getirdi. Ayrıca 4 Cumhuriyetçi, Janet Yellen'in adaylığını destekleyeceğini açıklayarak seçilmesi için gerekli olan 60 oyun yalnızca 1 oy altında kalmasını sağladı.

Londra'da bulunan Credit Agricole Corporate & Investment Bank Avrupa faiz oranı stratejisti Luca Jellinek, "Bernanke ve Yellen faiz oranlarının düşük tutulacağı mesajını yenileyip duruyor. Tahvil faizlerinde daha fazla düşüş varlık alımlarının yakın zamanda gerçekleşebileceği varsayımlarıyla sınırlanabilir. ABD'de ekonomik toparlanma ilerleme kaydediyor. Düşük faizli ortam tahvil getirisi için avlanmaları artıracaktır" yorumunu yaptı.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan yükseldi ve New York saatiyle 07:01'de yüzde 2.72 oldu. Kasım 2023 vadeli kontratın fiyatı 2/32 düşerek 100 10/32 oldu. Faizler 12 Kasım'da yüzde 2.79'a düşerek 18 Eylül'den bu yana en zayıf seviyeye dokundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)