E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşüşe geçti---

ABD tahvilleri düşüşe geçti

ABD tahvilleri düşüşe geçti
23 Ağustos 2013 - 21:17 borsagundem.com

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, beklenenden kötü gelen birinci el konut satışları verisinin etkisiyle geriledi

ABD hazine tahvilleri, ABD'de birinci el konut satışlarının Temmuz ayında beklenmedik şekilde düştüğünü gösteren verilerin Fed'in tahvil alımlarını önümüzdeki ay azaltacağı söylentilerini hafifletmesi ile yükselerek tahvil faizlerinin iki yılın en yükseğinden gerilemesini sağladı.
Gösterge 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi, bu hafta açıklanan Fed toplantı tutanaklarının, politika yapıcılarının, ekonomideki iyileşme ile birlikte, varlık alımlarının bu yıl azaltılmaya başlanması planı konusunda rahat olduklarını göstermesinin ardından, son iki yılın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. ABD'nin 10 yıl ve daha uzun vadeli Hazine tahvilleri, gelecek haftaki 98 milyar dolarlık tahvil ve bono arzı öncesi, bu ay, yüzde 3.7 gerileyerek G7 ülkeleri tahvilleri arasında en kötü performansı gösteren tahviller oldu.
10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi yüzde 2.92'ye dokunmasının ardından dünkü seviyesine göre altı baz puan, yani 0.06 yüzde puan, gerileyerek New York saati ile 12:51'de, yüzde 2.83 oldu. Ağustos 2023'te vadesi dolacak yüzde 2.5 faizli tahvillerin fiyatı 16/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 5 dolar artarak 97 6/32 oldu.
10 yıllıkların faizi dün yüzde 2.93 ile Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bu kağıdın faizi halen son 10 yılın ortalaması olan yüzde 3.54'ün altında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)