E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşüşe geçti---

ABD tahvilleri düşüşe geçti

ABD tahvilleri düşüşe geçti
26 Ağustos 2013 - 11:22 borsagundem.com

ABD tahvilleri iki gün üst üste yükselişin ardından veriler ve ihaleler öncesi yönünü aşağı çevirdi

ABD tahvilleri iki günlük yükselişe son vererek dayanıklı tüketim malları siparişlerinde düşüş yaşandığını göstermesi beklenen veriler öncesinde düştü.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri konut fiyatlarının yükseldiğini göstermesi beklenen bir diğer verinin öncesinde ise 2 yılın zirvesinin 10 baz puan altında seyretti. Yatırımcılar ekonominin önümüzdeki ay Fed tarafından varlık alımında azaltma yapılması için yeterince güçlü olup olmadığını test ediyor. ABD bu hafta 98 milyar dolar değerinde iki, beş ve yedi yıllık tahvil satışına hazırlanıyor.
Sidney merkezli National Australia Bank Ltd. piyasa araştırma direktörü Peter Jolly, "Nisan ayından bu yana Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentileriyle istikrarlı bir şekilde ABD tahvillerinde satış gerçekleşti ve eğer Fed Eylül ayında bu azaltmayı başlatırsa çok fazla şaşıran olmayacaktır" yorumunu yaptı. 
10 yıllık ABD tahvil faizleri 1 1/2 baz puan yükselerek Tokyo saatiyle 14:48'de yüzde 2.83 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8 düşüşle 97 5/32'ye geriledi.
Faizler 22 Ağustos'ta yüzde 2.93'e kadar tırmanarak Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Buna rağmen faiz oranı geçtiğimiz 10 yılın ortalaması olan yüzde 3.54'ün altında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)