E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşüşte---

ABD tahvilleri düşüşte

ABD tahvilleri düşüşte
13 Ağustos 2013 - 13:29 borsagundem.com

ABD tahvillerinin faizi, pozitif çıkması beklenen perakende satışları öncesinde yukarıda seyrediyor

ABD hazine tahvilleri analistlerin Temmuz ayında perakende satışların arttığını göstermesini beklediği veriler öncesinde düşüşünü ikinci güne taşıdı.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri dünyanın en büyük ekonomisinde toparlanma işaretlerinin artması ve Federal Reserve (Fed) tahvil alımlarının sona yaklaştığı söylentileri üzerine son bir haftanın zirve seviyesine yaklaştı.
RIA Capital Markets Ltd. sabit getiri stratejisti Nick Stamenkovic, "Yatırımcılar bugün sağlam ABD perakende verileri çıkacağını tahmin ediyor. Böyle bir şey Fed'in geleceğe yönelik umutlu bakışını onaylamış olur. Gelişen ABD ekonomisine yönelik görünüm tahviller için negatif olur" ifadelerini kullandı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 2 baz puan tırmanarak Londra saatiyle 09:06'da yüzde 2.64 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 6/32 düşerek 98 3/4 oldu. Faizler erken saatlerde yüzde 2.65'e yükselerek 6 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre ABD perakende satışları geçtiğimiz ay yüzde 0.3 yükseldi. ABD hazine tahvilleri bu yıl düne kadar yüzde 2.6 kayıp yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)