E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri düşüşte---

ABD tahvilleri düşüşte

ABD tahvilleri düşüşte
03 Ocak 2014 - 11:12 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvil faizleri, Ben S. Bernanke'nin bugün yapacağı konuşma öncesinde düşüyor

ABD'de Hazine tahvilleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin gün sonuna doğru yapacağı konuşma öncesinde yatırımcılar ekonominin Fed'in tahvil alım programını bu sene bitirmek için güçlü olup olmadığını fiyatlarken yükselişin ikinci gününe girdi.

Bloomberg'in bankalar ve finans kuruluşlarıyla yaptığı ankete göre, 10 Ocak'ta gelecek olan verilerde işsizlik oranının beş senenin en düşük seviyesi olan yüzde 7'de tutunması öngörülüyor. Ekonomistlerin tahminlerine göre, ABD'de büyümenin geçen senenin üçüncü çeyreğinde 2011'in son çeyreğinden beri zirve olan yüzde 4.1'e çıkmasının ardından yavaşlaması bekleniyor.

"İlk çeyrekte tahvil faizleri biraz düşecek," diyen Taipei merkezli Hontai Life Insurance Co.'nun Hazine tahvili traderı Allen Lei, "Ekonominin o kadar güçlenmeyeceğini düşünüyorum," diye ekledi.

10 yıllık gösterge tahvilin faizi Londra saatiyle 08:29'da 2 baz puan düşüşle yüzde 2.97 oldu. Bloomberg Tahvil İşlemcisine göre,  Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 5/32 artışla 98 3/32 olarak kaydedildi.

Hazine tahvilleri Japonya'da dün tatil sebebiyle kapalı olmasından sonra bugün açıldı. Tahvil faizleri dün 4 baz puan düştü. Lei'e göre faizler ilk çeyrek 10-15 baz puan daha gerileyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)