E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri Fed'e hazırlanıyor---

ABD tahvilleri Fed'e hazırlanıyor

ABD tahvilleri Fed'e hazırlanıyor
21 Ağustos 2013 - 12:28 borsagundem.com

ABD hazine ve mortgage destekli tahviller Fed'in varlık alımlarını azaltacağı söylentileriyle geriliyor

Fed'in Eylül ayında varlık alımlarını azaltacağına yönelik beklentilerin artmasıyla ABD hazine tahvillerindeki düşüşe mortgage-destekli tahviller de eşit seviyede düşüşle eşlike ediyor.
Her iki tahvil de Ağustos ayında düne kadar yüzde 0.9 düşüş yaşadı. Tahviller Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında da düşüş gösterirken, hazine tahvilleri daha büyük düşüşler kaydetmişti. 30 yıllık sabit mortgage destekli tahvil faiz oranı bu hafta yüzde 4.59 olurken, Mayıs 2011'den bu yana en yüksek seviyeye yaklaştı. Fed bugün Temmuz ayı toplantı tutanaklarını açıklamaya hazırlanıyor.
Tokyo'da bulunan Diam Co. yatırım yöneticisi Hajime Nagata, "Piyasa beklentisi varlık alımlarının Eylül ayında azaltılacağı yönünde ve ben bunun tersine güçlü bir argüman göremiyorum. Fed'in varlık alımlarını keseceği beklentisi yavaş bir MBS performansı yarattı" ifadelerini kullandı.
10 yıllık ABD gösterge tahvil faizi çok değişmeyerek Londra saatiyle 06:39'da yüzde 2.83 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 97 5/32 olarak kaldı. Faiz bu haftanın başlarında yüzde 2.90'a kadar yükseldi.
10 yıllık Japon tahvil faizi ise 1 baz puan düşerek yüzde 0.73'e geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)