E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri Fed'i bekliyor---

ABD tahvilleri Fed'i bekliyor

ABD tahvilleri Fed'i bekliyor
18 Eylül 2013 - 11:25 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri bugün açıklanacak olan Fed toplantı sonuçlarını bekliyor

ABD'de hazine tahvilleri 2012 yılının başlangıcından bu yana mortgage destekli tahvillerin arkasına en yüksek oranda düşerken, Fed'in bugün açıklanacak toplantı sonuçlarında varlık alımlarını azaltacağı tahminleri artıyor.
ABD hükümet tahvilleri Haziran ayının başlangıcından bu yana yüzde 1.1 düşerken, mortgage tahvilleri yüzde 0.4 düştü. Analistler arasında ise Fed'in varlık alımlarını ne kadar düşüreceği görüş ayrılıkları yaratmış durumda. Bloomberg News tarafından gerçekleştirilen ankete katılan 64 ekonomistten 33 tanesi Fed'in varlık alımlarını 5 milyar dolar veya daha az düşüreceği tahmininde bulunurken, 31 tanesi 10 milyar dolar veya daha fazla düşeceği tahminini yaptı.
Tokyo'da bulunan Fukoku Mutual Life Insurance Co. sabit getiri direktörü Yoshiyuki Suzuki "Hazine tahvillerinin ralli yapmasını beklemek biraz zor olacak. Mortgage destekli tahvil alımı devam edecek çünkü Fed hızla yükselen mortgage oranlarından endişe duyuyor. Piyasayı öldürmek istemiyorlar" yorumunu yaptı.
10 yıllık tahvil faizleri çok değişmeyerek Londra saatiyle 08:12'de yüzde 2.84 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 94 sent artarak 97 3/32 oldu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)