E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri geriliyor---

ABD tahvilleri geriliyor

ABD tahvilleri geriliyor
13 Temmuz 2015 - 11:39 borsagundem.com

ABD tahvilleri Yunanistan Başbakanı Tsipras’ın kreditörlerle anlaşma sağlamasının ardından geriliyor

ABD tahvilleri, önceki kazançları silerek düşüşü 3. güne taşıyor. Yunanistan ile kreditörlerinin anlaşma sağlaması güvenli liman olarak görülen sabit getirili varlıklara talebi zayıflattı.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri Almanya tahvilleri ile birlikte geriledi. Avrupa Birliği zirvesinde, Yunanistan’ın üçüncü kurtarma programına ilişkin resmi müzakerelerinin başlaması ile ilgili gerekli reformlarda fikir birliği sağlandı. ABD tahvilleri anlaşmaya varılmasının belirsiz görünmesi ile yükseliş göstermişti. Euro Bölgesi liderleri Pazar günü Tsipras’a bir talepler listesi verdiler.

Rabobank International yöneticilerinden Richard McGuire, “Yunanistan iyimserliği güvenli varlıklara ilgiyi düşürüyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi 4 baz puan veya 0.04 yüzde puan yükselerek Londra saati ile 08:34’te yüzde 2.44 seviyesine geldi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 10/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 3.13 dolar gerileyerek 97 10/32 oldu.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 3 baz puan gerileyerek yüzde 0.93’e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)