E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri iki yılın zirvesinde---

ABD tahvilleri iki yılın zirvesinde

ABD tahvilleri iki yılın zirvesinde
05 Eylül 2013 - 15:01 borsagundem.com

ABD tahvilleri gerileyerek tahvil faizlerini iki yıldan uzun bir sürenin zirvesine itti

ABD tahvilleri, verilerde ekonominin Fed'in parasal genişlemeyi azaltmasına yetecek kadar hızlı büyüdüğünün görüleceği iddiaları ile gerileyerek tahvil faizlerini iki yıldan uzun bir sürenin zirvesine itti.
10 yıl vadelilerin primi tahvillerin 2011'den bu yana en ucuz seviyede olduğuna işaret ediyor. Yarın açıklanacak olan ve yükselmesi beklenen istihdam verisinin öncesinde, bugün ABD'de geçen haftanın işsizlik başvuruları açıklanacak.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG sabit gelir stratejistlerinden Karsten Linowsky, "Faizlerde güçlü bir yukarı yönlü hareket gördük. Bu yukarı yönlü baskının sebebi ise herkesin istihdam verisini ve Fed toplantısını bekliyor olması" yorumunu yaptı.
Gösterge 10 yıl vadeli tahvil faizleri dört baz puan, yani 0.04 yüzde puan yükselerek New York saati ile 07:01'de yüzde 2.94 olarak 29 Temmuz 2011'den bu yana en yükseğe ulaştı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 10/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 3.13 dolar gerileyerek 96 8/32 oldu.
Faizler analistlerin yıl sonunda görmeyi bekledikleri yüzde 2.78 seviyesinin oldukça yukarısına çıkarken, 2014 yılının ortalarında ise faizin yüzde 3.06'yı bulacağı tahmin ediliyor. Karsten Linowsky ise ayrıca, faizlerin yılı bu seviyelerden tamamlayacağı tahmininde bulundu.
Beş yıl vadeli tahvil faizleri de altı baz puan kadar yükselerek yüzde 1.81 oldu ve 1 Temmuz 2011'den bu yana en yüksek oranda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)