E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri rallide---

ABD tahvilleri rallide

ABD tahvilleri rallide
13 Kasım 2013 - 09:47 borsagundem.com

ABD tahvilleri Yellen'in Fed adaylığı konusunda yapacağı konuşma öncesinde rallide

ABD hazine tahvilleri Janet Yellen'in yarın Fed adaylığı hakkında gerçekleştireceği konuşma öncesinde yükselirken, yatırımcılar Fed'in varlık alımları üzerinden ekonomiyi desteklemeye devam edeceklerini tahmin ediyorlar.

Pacific Investment Management Co. elindeki hükümet tahvillerini artırırken, şirket yöneticisi Bill Gross dün Twitter'dan yaptığı açıklamada Yellen'in varlık alımlarına devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri bugün gerçekleşecek 24 milyar dolarlık ihale öncesinde neredeyse 8 ayın en düşük seviyesindeydi.

Singapur merkezli Scotiabank işlemcisi Ali Jalai, "Yatırımcılar bu seviyelerde iyi değerler buluyorlar. Piyasalar varlık alımlarında düşüşün az çok önümüzdeki yılın erken vakitlerinde başlatılacağını fiyatlıyor. Ekonomik veriler ılımlı gelmeye devam ederse faizler uzun vadede o kadar da fazla artmaz" yorumunu yaptı.

10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 06:53'te yüzde 2.75 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 6/32 yükselerek 97 28/32 oldu. Gösterge tahvil faizi dün yüzde 2.79'a ulaşarak 18 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 30 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan birden düştü ve yüzde 3.84 oldu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)