E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri veri öncesi yükseldi---

ABD tahvilleri veri öncesi yükseldi

ABD tahvilleri veri öncesi yükseldi
30 Temmuz 2013 - 13:52 borsagundem.com

ABD tahvilleri, düşüş göstermesi beklenen tüketici güveni verisi öncesi değer kazandı

ABD Hazine tahvilleri, bugün açıklanacak olan tüketici güveni verisinin kötüleşmesinin beklenmesinin güvenli varlıklara olan talebi artırması sonucu değer kazandı ve üçüncü aya taşıdığı kayıplarını azalttı.
10 yıl vadeli Hazine tahvilleri, yarın açıklanacak olan ve ikinci çeyrekte yavaşlama göstermesi beklenen ABD ekonomik büyüme verisi öncesi, son dört günde üçüncü yükselişini gösterdi. Hazine tahvilleri ayrıca, Avustralya Merkez Bankası Başkanı Glenn Stevens'ın, düşük enflasyondan dolayı faizlerin daha da düşmesi için potansiyel olduğunu işaret etmesinden de destek buldu. Fed'in iki gün sürecek olan teşviklerin azaltılıp azaltılmayacağının değerlendirilmesinin beklendiği politika toplantısı bugün başlıyor.
Londra'da Commerzbank AG kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Michael Leister, "Bu haftaki veriler muhtemelen, ekonomik toparlanmanın piyasanın beklediğinden daha zayıf olabileceğini işaret edecek," dedi ve "Yarınki GSYİH verisi muhtemelen aşağı yönde sürpriz yapacak. Hazine tahvillerinin kısa vadede yükselmesi için potansiyel var" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 10:22'de, yüzde 2.59'a geriledi. Mayıs 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.75 faizli tahvillerin fiyatı, 1/8 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.25 dolar yükselerek 92 25/32 seviyesine çıktı. 10 yıllıkların faizi bu ay 10 baz puan yükseldi.
ABD'de Conference Board'un açıklayacağı tğketici güveni endeksi verisinin, Temmuz ayında, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Haziran ayındaki seviyesi olan 81.4'ten 81.3'e gerilemesi bekleniyor. Diğer bir ankete göre, yılın ilk çeyreğinde yüzde 1.8 artan GSYİH'nın ikinci çeyrekte yüzde 1 genişlemesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)