E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yatay---

ABD tahvilleri yatay

ABD tahvilleri yatay
31 Temmuz 2013 - 15:21 borsagundem.com

ABD tahvilleri, bugün sona erecek olan Fed toplantısı öncesi durgun seyrediyor

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in varlık alımlarını azaltabileceği spekülasyonu ile birlikte, ABD merkez bankasının bugün varlık alımları ile ilgili işaretler verebileceği politika toplantısı öncesi, üçüncü ayı da kayıpla geçmeye yönlendi.
ABD Hazine tahvilleri Temmuz ayında, Bloomberg ABD Hazine Tahvilleri Endeksi'ne göre, dün itibariyle, yüzde 0.2 kayıp yaşadı. Küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yeniden yatırıma dönüştürülen temettüler dahil, yüzde 5'lik bir getiri sağladı. Bu iki getiri arasındaki fark, Ocak ayındaki 5.6 yüzde puanından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. ABD'de bugün açıklanacak olan ikinci çeyrek büyüme rakamının, Bloomberg anketine göre, ilk çeyreğe göre yavaşlaması bekleniyor. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdamın ise Temmuz ayında önceki aya göre daha yavaş bir artış göstermesi öngörülüyor.
Amsterdam'da ING Groep NV gelişmiş piyasalar borç stratejisi müdürü Padhraic Garvey, "Fed'in, ekonomik toparlanmanın halen varlık alımlarının azaltılamasına bu yıl başlanmasına yetecek denli güçlü olduğu yolundaki piyasa beklentilerini değiştirecek bir açıklama yapmasını beklemiyorum," dedi ve "ABD Hazine tahvil piyasası muhtemelen, bugünkü Fed toplantısı ve Cuma günkü istihdam verisi öncesi dar bir bantta kalacak" değerlendirmesinde bulundu.
Gösterge 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek, New York saati ile 07:01'de, yüzde 2.61 seviyesinde kaldı. Mayıs 2013'te vadesi dolacak yüzde 1.75 faizli tahvilin fiyatı 92 5/8 seviyesinde.
Bu ay 12 baz puan yükselen 10 yıllıkların faizi, Bloomberg'in ekonomistlere dayanan anketine göre, bu yılı yüzde 2.63 seviyesinde tamamlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)