E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yatay---

ABD tahvilleri yatay

ABD tahvilleri yatay
03 Aralık 2013 - 12:26 borsagundem.com

ABD hazine tahvil faizleri Almanya ve Japonya'dakilere oranla arttı

ABD hazine tahvil faizleri, Fed'in bu ay tahvil alımını azaltacağı spekülasyonları sürerken, Almanya karşısında yedi senenin, Japonya karşısında ise 31 ayın zirvesini gördü.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri, aynı vadeli Almanya tahvillerin faizinden 105 baz puan daha fazla oldu. Geçen ay bu fark 2006'dan beri en geniş olan 108 baz puan seviyesindeydi. ABD hazine tahvilleri ile Japonya tahvilleri arasındaki fark Eylül'de en yüksek olan 223 baz puandan 216 baz ğuana düştü. Avrupa ve Japonya merkez bankaları bu sene borçlanma maliyetleri faizlerine sınırlama getirme çabalarını arttırıyorlar.

"Fed parasal gevşemeden kaçış stratejileri üstüne kafa yorarken, AMB düşük faiz politikalarını, dezenflasyon risklerini göz önünde bulundurarak güçlendiriyor ve faizler arasındaki açılan fark parasal politikalardaki bu farklılığı göz önüne seriyor," diyen Tokyo merkezli Diam Co.'nun yatırımcısı Hajime Nagata, "Japonya'nın parasal politikası çıkıştan gevşemeye daha yakın ve bu da Fed'inkinden bayağı farklı," diye ekledi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, ABD'de 10-yıllık tahvil faizi Londra saatiyle 09:12'de yatay seyrederek yüzde 2.79 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 99 5/8 oldu. Faiz geçen sene sonundaki yüzde 1.76'lık değerinden artmış oldu.

Japonya'da 10 yıllık tahvilin faizi iki baz puan artarak yüzde 0.63'e çıkarken, Almanya'da aynı vadeli tahvilin faizi yüzde 1.75 olarak görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)