E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD tahvilleri yükseldi---

​ABD tahvilleri yükseldi

​ABD tahvilleri yükseldi
07 Kasım 2013 - 22:28 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını rekor düşük seviyeye çekmesi sonrasında yükseliyor

ABD Hazine tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gösterge faiz oranını rekor düşük seviyeye çekmesi sonrasında yükselerek, beş yıllık tahvil faizlerini Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye gönderdi. 
Gösterge 10 yıl vadeli tahvil faizleri ABD'de ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 2'lik beklentiden hızlı bir artışla yüzde 2.8 büyüdüğünü gösteren veri sonrasında iki haftanın en dik düşüşünü kaydetti. AMB Başkanı Mario Draghi ve politika yapıcıları, enflasyonun son dört yılın en yavaş seviyesine gerilemesiyle faiz oranını yüzde 0.25'e düşürdüler.
Guggenheim Securities yöneticilerinden Jason Rogan, "AMB'nin faiz düşürmesi hâlâ piyasa kararlarında temel faktör. Görünen o ki Draghi ve AMB, güçlü ABD ekonomik büyümesi ile yaşanabilecek satışların önüne geçiyor" dedi. 
10 yıl vadeli ABD tahvil faizi dört baz puan gerileyerek New York saati ile 13:54'te yüzde 2.60 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 10/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 3.13 dolar yükselerek 99 3/32 oldu. Faiz gün içerisinde beş baz puana kadar düşerek 22 Ekim'den bu yana en sert düşüşü kaydetti. 
Otuz yıl vadeli tahviller ralliye öncülük ederken, faiz beş baz puan gerileyerek yüzde 3.72 oldu. Fed bugün, teşvik programı dahilinde Şubat 2036 ve Ağustos 2043 vadeli toplam 1.47 milyar dolar tutarında tahvil alımı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)