E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükselişe geçti---

ABD tahvilleri yükselişe geçti

ABD tahvilleri yükselişe geçti
26 Ağustos 2013 - 16:36 borsagundem.com

ABD tahvilleri erken saatlerde düşüş kaydederken dayanıklı tüketim malı siparişlerinin ardından yükselişe geçti

ABD tahvilleri dayanıklı mal siparişlerinin geçtiğimiz ay beklenenden daha fazla düştüğünü gösteren veriler üzerine tırmanış gerçekleştirdi.
10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri yatırımcıların varlık alımı için ekonominin ne kadar güçlü olduğunu test etmeye devam etmeleriyle neredeyse iki yılın zirvesinden düşüşe geçti. ABD bu hafta 98 milyar dolar değerinde 2, 5 ve 7 yıllık tahvil ihalesi yapmaya hazırlanıyor.
ED&F Man Capital Markets sabit getiri stratejisti Michael Franzese, "Bu veriler Fed'in biraz daha temkinli durmasına neden olur. Piyasadan daha mı hızlı hareket ediyorlar yoksa istikrarlı olmayan ama iyi olan rakamlara mı takılıyorlar? Yüzde 2.72 seviyelerine geri dönebiliriz. Eğer Fed Eylül ayındaki toplantıya göz kırparsa iyi bir alım fırsatı olabilir" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan düşerek New York saatiyle 08:41'de yüzde 2.79 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 97 17/32 olarak gerçekleşti. Faizler 22 Ağustos'ta yüzde 2.93'e çıkarak Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali26 Ağustos 2013 16:55

    10 yıldır abd nin parasıyla borsa artarken herşey güzeldi sesiniz cıkmıyordu demi şindi işler tersine dönünce bizim üstümüzde oyun oynanıyor bizim gelişmemizi istemiyorlar... bırakın bu işleri gercek ekonomiyi anlatın...