E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükselişini sürdürüyor---

ABD tahvilleri yükselişini sürdürüyor

ABD tahvilleri yükselişini sürdürüyor
23 Ekim 2013 - 11:20 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri varlık alımlarında azaltmanın erteleneceği beklentilerini fiyatlamaya devam ederken, yükselişini 2. güne taşıdı

ABD hazine tahvilleri Fed'in tahvil alımını azaltma planlarını erteleyeceği beklentileriyle beraber yükselişini ikinci güne taşıyarak 10 yıllık tahvil faizlerini 3 ayın en düşük seviyesine gönderdi.  

Hazine tahvilleri dün ABD'de Eylül ayında tarım dışı istihdamın beklentilerin çok altında kaldığını gösteren veriler üzerine son bir ayın en hızlı rallisini gerçekleştirmişti. Veriler, hükümetin kapalı kaldığı dönemde ABD ekonomisinin düşük ivmeyle hareket ettiği sinyalini verirken, Barack Obama'nın şef ekonomik danışmanı hükümetin kapalı kalmasının 4. çeyrek büyümesini yüzde 0.25 azaltacağını söyleyerek Ekim ayında da 120,000 kişilik istihdama mal olacağını belirtti.

Tokyo'da bulunan Diam Co. yatırımcısı Hajime Nagata "Faizlerin düşeceğini tahmin ediyorum. İstihdam verisi çok hayal kırıcıydı ve Fed'in varlık alımlarını azaltma tarihini ileri bir tarihe itti. Bu yıl varlık alımlarının azaltılmasını istemiyorum" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge ABD hazine tahvil faizleri 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:38'de yüzde 2.49 oldu. Erken saatlerde yüzde 2.48'e gerileyen faizler, 23 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 7/32 yükselerek 100 3/32 oldu.

Faizler dün 9 baz puan birden düşerek 18 Eylül'den bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi. Nagata 31 Aralık itibariyle faizlerin yüzde 2.4'e gerilemesini beklediğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)