E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükselişte---

ABD tahvilleri yükselişte

ABD tahvilleri yükselişte
16 Kasım 2015 - 15:26 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Paris terör saldırısı sonrası yükselişine beşinci günde devam etti

ABD Hazine tahvilleri, Paris terör saldırısının ardından yatırımcıların güvenli liman arayışıyla, Temmuz’dan bu yana en uzun süreli yükselişini beşinci güne taşıdı.

Fransız ve Alman hazine tahvilleri, Paris saldırısı sonrası tetiklenen hisse senetlerinden kaçışın etkisiyle yükseldi. Daha önceki yıllarda yer alan terör saldırıları sonrası, traderların ilk tepkisi ABD ve Alman tahvillerine yönelmek olmuştu.

Tokyo’da Nomura Holdings’den John Gorman, “Biraz kaliteye kaçış rallisi yaşadık. Seyahat, turizm yavaşlayacak. Daha şimdiden ertelenen konserler gördük. Mevcut durum, tüketici harcamalarını ve de ekonomileri etkiliyor” dedi. Gorman, saldırıların Fed’in faiz politikasını değiştirmeye muhtemelen yeterli olmayacağını ekledi.

Bloomberg tahvil işlemcisi verisine göre, 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin faizi 2 baz puan veya 0.02 yüzde puanı düşerek Londra saatiyle 08:43’te yüzde 2.25 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)