E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükseliyor---

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
25 Ekim 2013 - 11:10 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri ekonomik toparlanmanın "çok yavaş" olduğu öngörüleriyle 2. haftalık yükselişini genişletiyor

ABD hazine tahvilleri ekonomik toparlanmanın varlık alımlarında bir azaltmaya gitmek için çok yavaş olduğu öngörüleriyle üst üste 2. haftalık kazancını genişletti.

Bu hafta açıklanan verilerde beklenenden daha az istihdam yaratıldığının görülmesi üzerine 10 yıllık tahviller son 4 günün 3. yükselişini gerçekleştirdi. ABD hazine tahvilleri hükümetin 16 gün kapalı kaldığı bu ay ilerleme kaydetti. Yatırımcıların hazine tahvillerine oranla şirket tahvillerinden elde ettiği ekstra getiri Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Amsterdam'da bulunan ING Groep NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "2014 yılındaki potansiyel siyasi çıkmazlar ve İstihdam verileri yatırımcıları hazine tahvillerine yönlendiriyor. 10 yıllık hazine tahvilleri şimdilik cazip görünüyor. 2014 yılının ikinci çeyreğinden önce varlık alımında düşüş beklemiyoruz" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge ABD tahvil faizleri 1 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:29'da yüzde 2.51 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8 yükselerek 99 30/32 oldu. Faizler bu hafta 7 baz puan birden düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)