E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri Yunanistan'la yükseliyor---

ABD tahvilleri Yunanistan'la yükseliyor

ABD tahvilleri Yunanistan'la yükseliyor
29 Haziran 2015 - 09:41 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Yunanistan krizinin etkisi ile Avustralya ve Japonya tahvilleri ile birlikte yükseliyor

ABD Hazine tahvilleri, Yunanistan’ın eurodan çıkacağı ve bölge genelinde olumsuz etkiler yaratacağı endişesi ile yükseliyor. ABD tahvillerindeki yükselişte güveli varlıklara yönelik talebin artması etkili oluyor. Avustralya ve Japonya tahvilleri de yükseliş gösteriyor.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, Yunanistan’ın kreditörleri ile anlaşma sağlayacağı iyimserliğinin ortadan kalkması ile Ekim 2011’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. ABD Hazine tahvilleri, ülke ekonomisinin gelişme göstererek Fed’in Eylül’de faiz artıracağı beklentilerini desteklemesi ile bu ay boyunca düşüş göstermişti.

ANZ Bank New Zealand Ltd. kıdemli döviz stratejistlerinden Sam Tuck, “Ne olabileceği hakkında pek bir bilgimiz yok. Standart ve mantıklı reaksiyon pozisyonları azaltmak, riskli iddiaları düşürmek ve parayı güvenli yerlere park etmek olur” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 17 baz puan düşerek Londra saati ile 06:54’te yüzde 2.30 oldu. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 1 15/32 veya 1,000 euro nominal değerde 14.69 dolar yükselerek 98 14/32 seviyesinde geldi. Tahvil faizi, 31 Ekim 2011’de 20 baz puan gerilemesinden bu yana en büyük düşüş kaydetmeye ilerliyor.

10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi 14 baz puan gerileyerek yüzde 2.92 oldu. Benzer vadeli Japonya tahvil faizi 3 baz puan düşüş ile yüzde 0.44’e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)