E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerinde hareketlilik---

ABD tahvillerinde hareketlilik

ABD tahvillerinde hareketlilik
24 Ekim 2013 - 11:51 borsagundem.com

ABD enflasyon korumalı hazine tahvillerinde parasal genişlemenin enflasyonu yükselteceği beklentileri hareketlilik yaratıyor

ABD enflasyon korumalı hazine tahvilleri (TIPS) borç limitinin artırılmasının ardından bugün gerçekleştirilecek ilk tahvil ihalesi öncesi bir yıldan uzun bir sürenin en büyük yükselişine doğru ilerledi.

Federal Reserve tarafından varlık alımlarının devam ettirileceği söylentileriyle beraber enflasyondan korunmaya yönelik arayışlar artarken, tüketici fiyatlarında da yükseliş bekleniyor. Bank of America Merrill Lynch verilerine göre TIPS Eylül ve Ekim aylarında yüzde 2.3 getiri sağlayarak Nisan ve Mayıs 2012'den bu yana en iyi performansa doğru ilerliyor. ABD bugün 7 milyar dolar değerinde 30 yıllık enflasyon bağlantılı tahvil ihalesi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Tokyo'da bulunan Mitsubishi UFJ Asset Management Co. şef fon yatırımcısı Hideo Shimomura, "Enflasyon riskleriyle beraber uzayan bir parasal genişleme periyodu gerçekleşebilir. Şimdilik enflasyon kontrol altında" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge ABD tahvil faizleri çok değişmeyerek Londra saatiyle 08:47'de yüzde 2.50 seviyelerinde seyretti. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 100 oldu. 10 yıllık tahvil faizleri dün yüzde 2.469'a kadar gerileyerek 22 Temmuz'dan bugüne en düşük seviyeye indi.

30 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan düşerek yüzde 3.59 oldu.

Bloomberg verilerine göre hazine tahvilleri bu ay düne kadar yüzde 0.7 getiri sağladı ve yıl genelindeki kayıplarını yüzde 1.8'e indirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)