E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerindeki ralli abartılı---

ABD tahvillerindeki ralli abartılı

ABD tahvillerindeki ralli abartılı
20 Ekim 2015 - 08:23 borsagundem.com

Goldman’a göre enflasyonun ivmelenmeye hazırlanması ile birlikte ABD Hazine tahvillerindeki ralli abartılı

Goldman Sachs Group Inc.'e göre ABD Hazine tahvili yatırımcıları enflasyon görünümünde düşük bir tahminde bulunarak tahvil faizlerini aşırı düşük seviyelere itti.

Traderlar, Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez yapacağı faiz artırımının bu yıl gerçekleşeceği iddialarını azaltırken, 10 yıl vadeli gösterge ABD tahvil faizi, bu ay başında yüzde 2’ye yakın bir seyir izledi. Federal Açık Piyasa Komistesi (FOMC), Eylül ayında politikayı sabit tutma aldığında enflasyondaki cansızlığa atıfta bulunmuştu. Tüketici fiyat endeksi Eylül’de eksi yüzde 0.2 ile 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endeksteki düşüşte enerji maliyetlerindeki düşüş etkili oldu.

Francesco Garzarelli öncülüğündeki Goldman Sachs analistleri, 19 Ekim tarihli araştırma notunda, “Tahvilleri aşırı düşük bir enflasyon hesaplıyor. Enerji fiyatlarının manşet enflasyona negatif katkısı bu yılsonunda terse dönecek. Hizmet fiyatlarından gelecek pozitif katkı öne çıkacak” değerlendirmesi yaptı.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi Tokyo saati ile 10.04’te yüzde 2.02 seviyesinde yatay seyretti. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 99 26/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)