E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvillerine Fed morali---

ABD tahvillerine Fed morali

ABD tahvillerine Fed morali
04 Kasım 2013 - 22:12 borsagundem.com

ABD tahvilleri geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği hızlı düşüşü sonlandırarak yükselişe geçti

ABD 10 yıllık hazine tahvilleri Fed Guvernörü Jerome Powell'ın merkez bankasının bir süre daha genişlemeci politikalara devam edeceğini söylemesi ile üç günlük düşüşü sonlandırdı.

ABD tahvilleri Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in yapacağı konuşma öncesinde, yatırımcıların merkez bankasının ne zaman aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltacağına ağırlık vermeleri ile yükseldi.

BTIG LLC şef küresel stratejisti Dan Greenhaus, "Yatırımcıların tamamen Fed endişeleri ile dolu olması nedeniyle kesinlikle tahvil faizlerinde trend aşağı yönlü. Piyasa Fed'den bir net açıklama gelmedikçe verilere bağımlı kalmaya devam edecek" dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri iki baz puan gerileyerek New York saati ile 13:33'te yüzde 2.60 olurken, Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 5/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 1.56 dolar yükselerek 99 1/8 oldu. Faiz 1 Kasım'da yüzde 2.63 ile 17 Ekim'den bu yana en yükseğe ulaşmıştı.

Tahvil faizleri geçtiğimiz hafta toplamda 11 baz puan yükseldi ve 6 Eylül'den bu yana en büyük sıçramayı gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)