E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD United Hava Yolları'nda skandal---

ABD United Hava Yolları'nda skandal

ABD United Hava Yolları'nda skandal
11 Nisan 2017 - 01:24 borsagundem.com

Bilet iptallerine karşı korunmak için uygulanan 'çifte bilet' O'Hare Havalimanı'nda skandala yol açtı. United Hava Yolları görevlileri, gönüllü olarak uçaktan inmeyen bir yolcuya zor kullandı. Yaka paça götürülen yolcunun yüzü kan içinde kaldı

ABD'nin en büyük hava yolu şirketlerinden United Hava Yolları'nın, "overbook" uygulaması kapsamında sattığı çifte biletli yolcuları, sonraki uçuş için ikna edilemeyince, uçaktan polis nezaretinde zorla indirildi.

ABD’de havayolu şirketlerini bilet iptallerine karşı korumayı amaçlayan "overbook" satış uygulaması, O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda skandala dönüştü. United Hava Yolları’nın 3411 sefer sayılı pazar günkü uçuşu ile Chicago’dan Kentucky eyaletinin Louisville kentine gitmek için bilet alan 4 yolcunun yaşadığı tatsız deneyim, sosyal medyada yayınlanan 31 saniyelik video sayesinde çok geniş bir kitleye ulaştı.

800 DOLAR TEKLİF ETTİLER

Amerikalı şirketin yapmış olduğu çifte bilet satışı nedeniyle mağdur olan yolcular, teklif edilen 800 ABD Doları tutarındaki tazminatı kabul etmeyince, uçaktan polis nezaretinde zorla indirildi. Uçaktan inmeyi kabul etmeyen yolculardan doktor olduğu öğrenilen şahsın, yerde sürüklenerek uçaktan çıkarıldığı görüntüler büyük tepki topladı.

FACEBOOK'TA YAYINLADI

Skandal olayı videoya çeken ve Facebook'ta yayınlayan Audra D. Bridges, "İnmeyi reddeden yolcu, doktor olduğunu ve hastasına kontrol için gittiğini söyledi. Ancak görevliler onu dinlemedi" dedi. Audra Bridges'in eşi Tyler Bridgs de, "Kendimizi orada rehin alınan yolcular gibi hissetki. Ancak bir şey yapamadık" diye konuştu. 

Videoda, bazı yolcuların olaya kayıtsız kaldıkları ancak bir çoğunun tepki gösterdiği görülüyor. 

IRKÇILIK MI?

Uçaktaki yolculardan bazıları, adamın Çinli olduğu için indirildiğini belirterek, "Bu bir ırkçı uygulama" diyerek tepki gösterdi.

ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ

Şirketin sözcüsü Charlie Hobart, dördüncü kişinin uçaktan inmeyi reddettiğini ve bu yüzden polis çağırmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Doğru usulleri uyguladık. Çüknü o uçağın daha fazla gecikmeden alandan ayrılması gerekiyordu" dedi. 

United Airlines'ın ana şirketinin CEO'su Oscar Munoz ise olayı "rahatsız edici" olarak nitelendirdi özür diledi. Bu arada, bir görevlinin gözaltına alındığı öğrenildi.

SEDYEYLE GÖTÜRÜLDÜ

Hava yolu şirketi görevlileri ve polisin şiddetine maruz kalan yolcu, uçaktan indirildikten kısa bir süre sonra yeniden kabine girmeyi başardı. Yüzü kan içinde kalan yolcu "Eve gitme istiyorum" diye bağırsa da görevliler yine zor kullanarak yolcuyu uçaktan indirdi. Kimliği öğrenilemeyen yolcunun uçaktan indirildikten sonra sedyeyle götürüldüğü öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)