E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeleri verilere odaklandı---

ABD vadeleri verilere odaklandı

ABD vadeleri verilere odaklandı
22 Ekim 2013 - 14:23 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri bugün açıklanacak olan istihdam verileri öncesinde sakin bir seyir izliyor

ABD endeks vadelileri bugün açıklanacak olan ve Fed'in varlık alımlarını azaltma kararında etkili bir rol oynayacak olan istihdam verileri öncesinde yatay bir seyir izliyor.

Netflix Inc. New York işlemlerinde yüzde 11 ilerledi. Standard & Poor's tarafından endekste Dell Inc.'in yerine geçeceğinin açıklandığı Transocean Ltd. yüzde 4.5 sıçrama gerçekleştirdi. Forest Oil Corp. ise Goldman Sachs tarafından tavsiyelerinin düşürülmesi üzerine yüzde 2.9 kayıp yaşadı.

S&P 500 Aralık ayı vadelileri yüzde 0.1 düşerek New York saatiyle 06:47'de 1,736.9 puan oldu. S&P 500 Endeksi Google'ın bilançosunun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve Fed'in varlık alımlarını aynı hızda devam ettireceği spekülasyonunun artması üzerine Temmuz ayından bu yana en iyi haftalık rallisini gerçekleştirdi. Dow Jones vadeli kontratları 3 puan düştü ve 15,319 puana geriledi.

Londra'da bulnuan Pictet Asset Management şef stratejisti Luca Paolini, "Endişeler yerini Mart ayında varlık alımlarının azalacağı beklentisine bıraktı. Çok güçlü istihdam rakamları gözlerin tekrar Fed'e çevrilmesine neden olabilir. Bazı yatırımcılar çok güçlü veri gelmesi halinde kâr alımı yapabilirler. Eğer veri biraz zayıf gelse bile istihdam piyasasında diğer birçok şey sağlamlaşmanın olduğu sinyalini veriyor" yorumunu yaptı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)