E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli endekslerinde karışık seyir---

ABD vadeli endekslerinde karışık seyir

ABD vadeli endekslerinde karışık seyir
26 Ağustos 2024 - 14:57 borsagundem.com

Piyasalarda Nvidia'nın ikinci çeyrek bilançosu, enflasyon göstergesi olarak kabul edilen PCE endeksi ve ABD ikinci çeyrek GSYİH verileri takip edilirken, ABD vadeli endeksleri karışık seyrediyor.

Fed Başkanı Powell'ın faiz indiriminin zamanının geldiğine işaret eden sözleri olumlu bir hava estirse de ABD vadeli endeksleri karışık bir seyir izliyorlar.

Wall Street açılışı yaklaşırken, S&P 500 yüzde 0,13 artıda ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,03 ekside. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi de cuma gününe göre yüzde 0,11 yükseldi.

Piyasalarda gözler Nvidia'da

Piyasada temelde gözler haftanın en önemli olayı olan ve piyasadaki havanın iyimser kalıp kalmayacağını belirleyecek olan Nvidia kazançlarına çevrilmiş durumda. Çip üreticisinin çarşamba günü açıklayacağı sonuçlar yüksek beklentileri karşılayamazsa, bu durum hisse senedi kazançlarını destekleyen yapay zeka ticaretini daha da zayıflatabilir ve piyasanın ağustos ayının en düşük seviyelerinden toparlanmasını teste tabi tutabilir.

ABD verileri yönü belirleyecek

Cuma günü açıklanacak olan, Fed politika yapıcılarının tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE endeksi ve Perşembe günü açıklanacak ABD ikinci çeyrek GSYİH verileri de Wall Street'te yönü belirleyecek faktörler olacaklar.

Powell: Politika ayarlanma zamanı geldiPowell: Politika ayarlanma zamanı geldi

 

Nvidia hisseleri ralliye mi hazırlanıyor?Nvidia hisseleri ralliye mi hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)