E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri düşüşe işaret ediyor---

ABD vadelileri düşüşe işaret ediyor

ABD vadelileri düşüşe işaret ediyor
29 Temmuz 2013 - 14:08 borsagundem.com

ABD endeks vadeli kontratları, S&P 500'ün aşağıda açılacağını işaret ediyor

ABD endeks vadeli kontratları, bugün açıklanacak olan ve Haziran'da düşüş göstermesi beklenen ABD askıda konut satışları verisi öncesi, aşağı yönde hareket etti ve Ekim 2011'den bu yana en hızlı aylık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanan Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin bu kazancını daraltabileceğini işaret etti.
Omnicom Group Inc., Fransız Publicis Groupe SA ile birleşerek dünyanın en büyük reklam şirketini meydana getireceklerini açıklamasının ardından, Almanya'daki işlemlerde yüzde 8.1 sıçradı.
Eylülde vadesi dolacak S&P 500 endeks kontratları yüzde 0.3 düşerek, New York saati ile 06:06'da, 1,681.7 puana indi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi geçen hafta yüzde 0.1'den az bir düşüş göstermiş ve 17 Mayıs'tan bu yana görülen en uzun süreli haftalık çıkış dönemini sonlandırmıştı. Dow Jones endeks vadeli kontratları 36 puan ya da yüzde 0.2 düşüşle 15,462 puana geriledi.
Londra'da UBS AG varlık tahsis stratejisti Ramin Nakisa, "Şu sıralar, makro verilerin halen piyasayı yönlendirdikleri durum devam ediyor," dedi ve "Faizlerin arttığı bir dünyaya giriyoruz ve Fed teşvikleri azaltacak. Volatilite yükselebilir, ancak daha büyük bir risk iştahı olacak. Şimdi dönemsel hisselere rotasyonu görüyoruz. Bu nedenle, piyasalar büyüme istediğimizi söylüyor" değerlendirmesinde bulundu.
Chicago Board Options Exchange Volatilite Endeksi ya da VIX, geçen hafta, yüzde 1.4 yükselerek 12.72'ye çıktı. Hisse senetlerindeki volatiliteyi gösteren bu endeks Haziran ayında bu yılın en yüksek seviyesine çıktı ve o seviyeden yüzde 38 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)