E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri düşüyor---

ABD vadelileri düşüyor

ABD vadelileri düşüyor
07 Ekim 2013 - 13:32 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri borç kördüğümü konusunda bir anlaşmaya varılamayacağı endişeleriyle beraber düşmeye devam etti

ABD endeks vadelileri ülkenin borç limitini artırmak ve temerrüde düşmeyi göz ardı edebilmek için gerçekleştirilen görüşmelerin bir sonuç üretmemesi üzerine gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin iki haftalık kayıpları genişleteceği sinyalini verdi.
Bank of America Corp. ve Wells Fargo & Co. Avrupa işlemlerinde düşüşlere öncülük ederken, yüzde 1'den fazla düştüler.
S&P 500 Aralık ayı vadelileri yüzde 1 düşerek Londra saatiyle 10:11'de 1,667.4 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları 135 puan düşerek 14,863 puana indi.
ABC televizyonuna röportaj veren John Boehner, yaptığı açıklamalarda bazı ilaveler olmadan Temsilciler Meclisi'nin borç limitini artırmaya yönelik bir paketi geçiremeyeceğini söylerken, Barack Obama görüşmelerin başlaması için ilave şartların olmaması gerektiğini dile getirmişti. Boehner, Obama'nın görüşmeyi reddetmesi durumunda ülkenin temerrüde düşebileceği uyarısını yaptı.
Smith & Williamson Investment Management LLP portföy yöneticisi Robert Royle, "Yatırımcıların piyasaya biraz volatilite aktarması için bu iyi bir neden. Ekonomik veri olmadığı ve kazanç sezonu henüz başlamadığı için bir dağınıklık söz konusu. Temerrüde düşmek çok daha büyük bir olay ama büyük ihtimalle bir anlaşmaya varacaklardır" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)