E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri yükselişe işaret ediyor---

ABD vadelileri yükselişe işaret ediyor

ABD vadelileri yükselişe işaret ediyor
03 Eylül 2013 - 14:33 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri pozitif veri beklentileriyle yükselirken, S&P 500 Endeksi'nin toparlanabileceği sinyalini verdi

ABD endeks vadelileri Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Mayıs 2012'den bu yana yaşadığı en kötü ayın ardından yükselirken, yatırımcılar imalatın Ağustos ayında üst üste 3. ay yükseldiğini göstermesini tahmin ettikleri verileri bekliyor.
Teknoloji hisseleri Facebook ve Apple Inc. öncülüğünde yükseldi. Citigroup Inc. yüzde 2.4 değer kazandı. Microsoft Corp. ise Nokia'nın cihaz departmanını 5.44 milyar euroya satın almasının ardından yüzde 1.3 değer kaybetti.
S&P 500 Endeksi Eylül ayı vadelileri yüzde 0.7 yükselerek Londra saatiyle 10:57'de 1,643.3 puan oldu. Endeks Ağustos ayında Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişeleriyle yüzde 3.1 kayıp yaşadı. ABD borsaları dün tatil dolayısıyla kapalıydı. Dow Jones vadeli konratları 82 puan yükselerek 14,877 oldu.
Scottish Widows Investment Partnership portföy yöneticisi James Kinghorn, "İmalat en sonunda yükseliyor. Birleşmeler ve satın alımlar, firmaların paralarını işe yatırdığını gösteriyor ve bu da iyi bir sinyal" yorumunu yaptı.
Bugün New York saatiyle 10:00'da (TSİ 17:00) açıklanacak olan veriler imalatın geçtiğimiz yıl ABD'de genişlediğini gösterebilir. Bloomberg anketine katılan 80 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 55.4'ten 54'e gerileyeceği yönünde gerçekleşti. 50'nin üzerindeki rakamlar yükselen aktiviteye işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)