E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD vadelilerinde sıçrama sinyali---

ABD vadelilerinde sıçrama sinyali

ABD vadelilerinde sıçrama sinyali
21 Haziran 2013 - 15:18 borsagundem.com

ABD'de S&P 500 Endeksi'nin yaşadığı sert düşüşlerin ardından endeks vadelileri bugün tırmanış sinyali veriyor

ABD'de endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Kasım 2011'den bu yana gerçekleştirdiği en büyük 2 günlük düşüşten toparlanmaya geçebileceği sinyalini veriyor.
Newmont Mining Corp. ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. altın ve gümüşün 2010'dan bu yana en düşük seviyesinden sıçrayışa geçmesinin ardından Almanya işlemlerinde en az yüzde 1 değer kazandı. Oracle Corp. üst üste 2. çeyrek dönemlik satışlarının analistlerin beklentilerinin altında kaldığını açıklamasıyla beraber yüzde 8.9 düştü.
S&P 500 Eylül ayı vadelileri yüzde 0.8 tırmanışın ardından Londra saatiyle 10:49'da 1,596 puan oldu. Gösterge endeks dün küresel hisselerin Fed açıklamalarına negatif tepki vermesiyle beraber yüzde 2.5 kayıp yaşadı. Dow Jones vadeli kontratları ise 91 puan yükselerek 14,792 oldu.
Londra'da bulunan Barclays Plc hisse stratejisti Henk Potts, "Fed tarafından yapılan agresif zaman planına piyasanın bir kısmı şaşırmıştı ama bunun o kadar negatif olarak görülmemesi lazım. ABD ekonomisi şimdi yapay teşvikten artık gerçek ağırlıkları kaldırmaya doğru ilerliyor. Kısa vadede beklentileri biraz olumsuz etkiledi ama uzun vadede müşterilerimize zayıf noktalardan alım yapmalarını tavsiye ediyoruz" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)