E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD ve Avrupa'daki gelişmeler BİST'te baskı yaratabilir---

ABD ve Avrupa'daki gelişmeler BİST'te baskı yaratabilir

ABD ve Avrupa'daki gelişmeler BİST'te baskı yaratabilir
10 Şubat 2017 - 09:23 borsagundem.com

ABD ve Avrupa'daki potansiyel gelişmelerin BİST Hisse Endekslerini baskılaması beklenebilir

TL’DE DEĞERLENME İLE BİRLİKTE BIST 100 ENDEKSİ YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün ABD Doları ve Euro’nun TL’ye karşı değer kaybetmesi eşliğinde günü %0,7 yükselişle 88,830 seviyesinden tamamladı. TL’de Eylül 2016 – Ocak 2017 döneminde önemli değer kaybı sonrasında TCMB’nin faizleri yükseltmesi eşliğinde dalgalanma azalmış durumda ve bu durum
BIST hisse piyasasında yükselişi son 2 aylık dönemde destekledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TRUMP’IN VERGİ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI İLE GLOBAL HİSSE PİYASALARI VE DOLAR YÜKSELİŞTE…
GÜÇLÜ DOLAR ZAYIF EURO BIST İÇİN NEGATİF…

BIST 100 Endeksi açısından bugün önemli bir gündem maddesi bulunmazken son 2 aylık dönemde TL ve ABD Doları bazında %25’e yaklaşan yükselişlerin ardından yükselişin ivme kaybetmesi ve BIST’in kar realizasyonları ile karşılaşmasının muhtemel olacağını düşünmekteyiz. Trump’ın beklenen vergi düzenlemeleri ABD için güçlü büyüme, güçlü dolar ve yüksek ABD 10 yıllık tahvil faizleri anlamına gelmekte. Ek olarak önemli ticaret ortağımız Avrupa’da seçim belirsizliği gelecekte düşük büyümeye işaret etmekte. Sonuç olarak ABD ve Avrupa’daki potansiyel gelişmelerin BIST Hisse Endekslerini baskılaması beklenebilir.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,6 yükselişle 109,650 seviyesinden tamamladı. Şubat vadeli kontratın bugün global piyasalardaki hafif yükseliş eğilimli seyre paralel olarak 109,5-110,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde dolar gelişmekte olan ülke para birimlerinin birçoğu karşısında değer kaybetti. Türk Lirası günü dolar karşısında %1,00 değer kazancı ile tamamlarken, en fazla değer
kazanan para birimi olarak ilk sıralarda yer aldı. USDTRY kontratı dünü %1,0 değer kaybı ile 3,7049 seviyesinden tamamladı. Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde dolar cephesinde günün ilerleyen saatlerinde görülen tepki alımları sonrası altın hafta içerisinde görülen kazançlarının bir kısmını geri verdi Altın kontratı ise dünü %0,3 değer kaybı ile 1238 seviyesinden tamamladı. Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Avrupa’da siyasi risklere ilişkin endişelerin derinleşmesi nedeniyle euroda gün boyu zayıf görünüm etkili oldu. Euro dolar karşısında günü %0,40 değer kaybı ile tamamladı. EURUSD kontratı ise dünü %0,2 değer kaybı ile 1,0682 seviyesinde tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)