E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Çin yakınlaşması piyasaları güçlendirdi---

ABD ve Çin yakınlaşması piyasaları güçlendirdi

ABD ve Çin yakınlaşması piyasaları güçlendirdi
02 Kasım 2018 - 08:42 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının sona ereceğinin beklentisi hisse piyasalarına ivme kazandırdı

Asya borsaları ABD ve Çin devlet başkanları arasındaki telefon görüşmesinin ticaret geriliminde yatışma umutlarını artırmasıyla yükseldi. Ancak kazanımlar, küresel büyümede yavaşlama sinyalleri ve teknoloji devi Apple'ın tatil dönemi satışlarına ilişkin uyarısıyla sınırlandı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi iki buçuk haftanın zirvesini gördükten sonra yüzde 1.4 artıda bulunuyor.
Ancak endeks Ekim ayında yüzde 10.3 sert düşüşle Ağustos 2015'ten bu yana en kötü aylık performasını kaydetmişti.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in özel şirketlere daha fazla destek sözünün ardından  Çin lokomotif hisseleri yüzde 1.7 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi de yüzde 1.2 primli. ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret ve Kuzey Kore üzerine uzun ve iyi bir görüşme yaptıklarını duyurmuştu.
Apple hisseleri, gelişmekte olan piyasalardaki zayıflık ve döviz kuru maliyetleri nedeniyle önemli tatil dönemi satışlarının Wall Street'in beklentilerinin altında kalabileceğini söylemesiyle yaklaşık yüzde 7'lik bir düşüş kaydetti. 

DÖVİZ

Dolar yakından izlenen ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde, yatırımcıların riskli varlıklara temkinli yaklaşmasıyla dün gördüğü 16 ayın zirvesinden gerileyerek yatay seyrediyor.
Dolar endeksi ise <.dxy> dün sterlinin yükselmesiyle yaklaşık yüzde 0.9 geriledikten sonra bugün hafif değişimle 96.375'te bulunuyor. Risk iştahı, Trump ve Jinping'in telefon görüşmesi haberlerinin ABD-Çin ticaret gerilimlerinde yatışma sinyali olabileceği umudundan destek buldu. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz oranlarını sabit tutması ve Brexit'in sorunsuz ilerlemesi halinde faizlerin biraz daha hızlı artabileceğine işaret etmesinin ardından yükseldi. 
Piyasa katılımcıları, ABD'deki faiz artış hızına ilişkin ipuçları için TSİ 1530'da açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisini bekliyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD ve Çin'in ticaret anlaşmazlıklarını yakında çözebileceği umutlarının artarak ekonomik yavaşlamanın petrol talebini baskılayabileceği endişelerini yatıştırmasıyla önceki kayıplarını geri aldı. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.2 artışla 73.04 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları dünkü kazanımlarını sürdürürken, yatırımcılar ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde temkinli. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,232.46 dolar ile yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)