E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Japon şirket bilançoları piyasayı tedirgin etti---

ABD ve Japon şirket bilançoları piyasayı tedirgin etti

ABD ve Japon şirket bilançoları piyasayı tedirgin etti
12 Mayıs 2016 - 07:19 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD ve Japonya şirketlerinin karlarının yarattığı hayalkırıklığı ile birlikte tedirgin

Asya hisse senetleri, Japonya ve ABD şirketlerinin karlarından kaynaklanan hayalkırıklığının riskli varlıklara talebi azaltması ile birlikte, bir ayın en düşük seviyesine doğru geriledi. Avustralya doları ve Çin yuanı zayıflarken, ham petrol varil başına 46dolar civarında işlem gördü.

Tüketici hisseleri, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki düşüşlere öncülük etti. Toyota Motor Corp. ve Bridgestone Corp., kar rakamlarını açıklamalarının ardından, Japonya'da Topix Endeksi'ndeki kayıplara öncülük eden hisseler oldu. Avustralya doları iki ayın en düşük seviyesine doğru geriledi ve Çin yuanı son dört günde üçüncü kez geriledi. Ham petrol, ABD'de petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren verinin arından yükseldikten sonra, altı ayın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

Küresel ekonomik görünüme ilişkin kötümserlik ve merkez bankalarının gücüne yönelik endişelerin yatırımcıları tedirgin etmesi ile birlikte, karışık gelen şirket karları, geçen hafta değerinde 1 trilyon kadar erime olan hisse senetlerine fazla destek sağlamıyor.ABD'de tüketici hisseleri dün, Macy's Inc. ve Walt Disney Co.'nun karlarının tahminlerin altında kalması ile birlikte sert düşerken, şimdiye dek açıklanan Japon şirketlerinin karları hayalkırıklığı yarattı.

Türk hisse senetlerinde satış dalgası sona ermedi

Melbourne'de Pengana Capital Ltd. portföy yöneticisi Tin Schroeders, "Yatırımcıların temkinli kalmasına yetecek kadar gelişme var," dedi ve "Karlar hayalkırıklığı yaratıyor ve döviz piyasası volatil, bu nedenle yatırımcılar, süregelen bu sert gelişmelere karşı, oturup bekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

Euro Bölgesi ve Hindistan'da bugün sanayi üretimi ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verileri açıklanacak. İngiltere Merkez Bankası'nın bugünkü para politikası toplantısına faizde değişkliğe gitmesi beklenmiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio Madrid'de konuşma yapacak ve Boston, Kansas City ve Cleveland Fed başkanları bugün sunum yapacak. Bu sunumlarda ABD faizine ilişkin yorumlar gelebilir. Credit Agricole SA, Nissan Motor Co. ve Petroleo Brasilerio SA karlarını açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.

8 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:40'ta yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)