E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizABD verileri dolar talebini artırdı---

ABD verileri dolar talebini artırdı

ABD verileri dolar talebini artırdı
15 Mart 2012 - 10:47 borsagundem.com

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bültenine göre ABD ekonomisine ilişkin olumlu veriler dolar talebini artırdı

Bültene göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ABD ekonomisine ilişkin olumlu açıklamaları ve ABD tahvil getirilerinin yükselmesiyle dolar yen karşısında 11 ayın, avro karşısında ise 1 ayın en yüksek seviyelerine geldi.
Dolar, gelişmekte olan para birimlerine karşı da dün yüzde 1-1,5 arasında değer kazanırken, dolar/TL bugün 1,8110 seviyelerini test ediyor. ABD'de 10 yıllık getiriler ise yüzde 2,27 ile son 4,5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Akbank bültenine göre, doların değer kazanması, dolarla fiyatlanan emtia fiyatlarında baskı yaratmaya devam ediyor. Petrol fiyatları dün yüzde 1 civarında gerilerken, Brent 125 dolardan işlem gördü. Değerli metal fiyatları, güvenli liman talebinin azalmasının da etkisiyle daha hızlı geriledi. Dün altın yüzde 2 düşüşle 1.642 dolar ve gümüş yüzde 4 düşüşle 32,1 dolara indi.
İtalya dün gerçekleştirdiği 2015 vadeli tahvil ihalesinde 5 milyar avro borçlandı. İhalede getiri oranı yüzde 2,76 ile Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyesinde, talep de 1,56 kat ile önceki ayda gerçekleştirilen ihalenin üzerinde gerçekleşti. Ayrıca Hazine 7 yıl vadeli ihalesinde 1 milyar avro borçlandı. Böylece Hazine 6 milyar avro tutarındaki borçlanma hedefini gerçekleştirmiş oldu.
ABD borsaları, salı günkü hızlı yükselişlerinin ardından dün yatay seviyelerden kapandı. Fed'in yaptığı stres testini geçen Bank of America'nın hisseleri yüzde 4,1 değer kazanırken, testi geçemeyen Citigroup'un hisseleri ise yüzde 3,4 geriledi.
Son 7 ayın en yükseğinde olan Avrupa borsalarında dün yükselişler devam ederken, endeksler Almanya'da yüzde 1,2 ve İsviçre'de yüzde 0,6 oranında değerlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)