E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD verileri doları hareketlendirebilir---

ABD verileri doları hareketlendirebilir

ABD verileri doları hareketlendirebilir
01 Kasım 2016 - 09:09 borsagundem.com

ABD'de açıklanacak olan veriler doların seyrini değiştirebilir

BIST 100 Endeksi dün TL’de hafif değerlenme ve global piyasalardaki sakin seyre bağlı olarak günü %0,3 yükselişle 78,536 seviyesinden tamamladı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

TCMB’NİN DÖVİZ LİKİDİTESİNDE DÜZENLEMELERİNE BAĞLI OLARAK TL’DE DEĞERLENME EŞLİĞİNDE SINIRLI YÜKSELİŞ…

BIST 100 Endeksinde bugün global piyasalardaki hafif pozitif seyre bağlı olarak 76,000-80,000 bandı içerisinde hafif yükseliş beklemekteyiz. TCMB’nin döviz likiditesinde yönelik adımların TL üzerindeki baskının kısmen azalmasını sağlamış olabileceğini düşünmekteyiz. TCMB dün döviz cinsi zorunlu karşılıkları düşürmüş ve Rezerv Opsiyon Katsayılarında değişikliğe gitmişti. TCMB açıklamalarında rezerv opsiyon katsayılarında değişiklikle yaklaşık 620 milyon US$ ilave likidite sağladığını ve zorunlu karşılıklarda düşüş ile de yaklaşık 2,9 milyar US$ dönem içerisinde bankaların serbest kullanımına açılmış olacağını bildirdi.

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa’da bölgenin enflasyon ve büyüme verileri beklentiler dahilinde açıklandı. Söz konusu veri akışının euro üzerindeki etkisi sınırlı olurken, açıklanan veri akışının ortaya çıkarmış olduğu tablo Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci para politikasına devam edeceği şeklinde algılandı.

ABD’de ise ekonomi gündeminin yanı sıra siyaset sahnesinde yaşananlar doları zayıflattı. FBI'ın Hillary Clinton'a e-posta kullanımı konusunda açılan soruşturmanın genişletildiğine ilişkin spekülasyonlar dolar cephesinde kayıpları artırdı.

ABD’de makro gündemde ise kişisel gelir ve kişisel harcamalar verileri beklentiler dahilinde artış gösterdi.

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, finansal sisteme ek döviz likiditesi imkanı sağlanması amacıyla, rezerv opsiyonu katsayılarında değişiklik yaptı.

Petrol cephesinde, hafta sonu Viyana’da düzenlenen toplantıda üretici ülkelerin üretimin kısıtlanması yönündeki görüş ayrılıkları ve tarafların piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik görüşmelerin süreceği taahhüdü dışında bir karar çıkmaması petrol fiyatlarını zayıf tutmaya devam etmekte.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bu sabah Japonya Merkez Bankası, para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmezken, enflasyon hedefine ulaşma için tahmini zamanlamayı, Başkan Haruhiko Kuroda'nın görev süresinin ötesine uzattı.

Bugün ABD’de takip edilecek olan imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri dolar cephesinde hareketlilik yaratabilir.

USDTRY

Haftanın ilk işlem gününde güne kar satışları başlayan USDTRY paritesi gün içerisinde Merkez Bankası’nın piyasaya ek döviz likiditesi sağladığı müdahalesi ile gerileme eğilimini sürdürdü. Bugün ABD’de takip edilecek olan imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0970 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,1100 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,1240 ve 3,1500 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0970 ve 3,0850 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Dün ABD’de günün ilk yarısında siyaset sahnesinde yaşananlar doları zayıflatsa da günün ilerleyen saatlerinde dolarda kayıplarını telafi etme çabası görüldü. Avrupa’da gündeme konu olan veri akışının EURUSD paritesi üzerindeki etkisi sınırlı olurken, bugün ABD’de takip edilecek olan imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 1,0940 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0990 ve 1,1040 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede kar satışlarının görülmesi durumunda ise 1,0900 ve 1,0820 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Dün ABD’de günün ilk yarısında siyaset sahnesinde yaşananlar doları zayıflatsa da günün ilerleyen saatlerinde dolarda kayıplarını telafi etme çabası görüldü. Bu kapsamda altın günün ilk yarısında görülen kazançlarının bir kısmını geri vermiş oldu. Bugün ABD’de takip edilecek olan imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri altında hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında Altında 1273 seviyesi önemli konumdadır. Altında kar satışlarının görülmesi durumunda sırasıyla 1263 ve 1250 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1273 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1280 ve 1293 seviyeleri hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah Asya seansında Japonya Merkez Bankası, para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmezken, enflasyon hedefine ulaşma için tahmini zamanlamayı, Başkan Haruhiko Kuroda'nın görev süresinin ötesine uzattı.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 104,70 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 105,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 103,60 ve 102,80 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

İngiltere’de Merkez Bankası Başkanı Carney’in görevinden ayrılacağına ilişkin haber akışı bir süredir Sterlin cephesinde hareketlilik yaratmakta. Bu kapsamda dün Carney’in 2019 yılına kadar görevini sürdüreceği haberleri GBPUSD paritesinde sınırlı da olsa yukarı yönlü etkiledi. Bugün İngiltere’de imalat PMI, ABD’de ise imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Petrol fiyatları OPEC toplantısına ilişkin haber akışının etkisiyle yön arayışını sürdürdü. hafta sonu Viyana’da düzenlenen toplantıda üretici ülkelerin üretimin kısıtlanması yönündeki görüş ayrılıkları ve tarafların piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik görüşmelerin süreceği taahhüdü dışında bir karar çıkmaması petrol fiyatlarını zayıf tutmaya devam etmekte. Bugün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıklayacağı ham petrol stok verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 50,50 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,30 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 49,00 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir. 

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)