E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verileri piyasaları endişelendirdi---

ABD verileri piyasaları endişelendirdi

ABD verileri piyasaları endişelendirdi
15 Ocak 2016 - 17:24 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, ABD verileri sonra piyasaları analiz etti

Global piyasalar, Çin tarafında açıklanan zayıf kredi rakamlarının etkisyle güne satışlarla başlarken, öğle den sonra gelen ABD ekonomik verileri satışların derinleşmesine katkıda bulundu. Geçen sene ABD tarafından gelen her kötü veri, Fed’in faizleri arttıramayacağı beklentisiyle endeksler üzerinde olumlu fiyatlanıyordu. Ancak bu senenin başlamasıyla birlikte Çin’de ekonomik krizin derinleşeceği ve büyümelerin düşeceği beklentisi, endekslerde aşağı yönlü trendlerin güçlenmesine neden oluyor. Fed böyle bir ortamda faizleri arttırma ihtimali düşse bile, global ressesyon sinyallerinin güçlenmesi, global piyasaları endişelendiriyor. Perakende satışların bir önceki döneme göre düşüş göstermesi, büyümeyi olumsuz etkileyecek bir faktör. Ayrıca New York imalat endeksinde de 2009 ‘dan bu yana en kötü rakam açıklandı. Tüm bu gelişmelerin etkisiyle borsalarda %2 ila %3 arasında değer kayıpları devam ediyor.

ABD Perakende Satışlar Aylık %-0.1 (Beklenti:%0.1 Önceki:%+0.4 )

ABD ÜFE Aylık %-0.2 (Beklenti:%-0.2 Önceki:%+0.3 )

Abd'de Empire State İmalat Endeksi Ocak'ta: -19.37 (Beklenti:-4.0 Önceki:-4.59)

Çin'de Yeni Kredilerde Düşüş...

Çin bankalarının Aralık ayında verdiği yuan cinsi yeni kredilerin 597.8 milyar yuan olduğu açıklandı. Bu miktar hem Kasım ayındaki 708.9 milyar yuanlık gerçekleşmenin hem de analist beklentilerinin altında. Çin Merkez Bankası, geniş tabanlı para arzı M2'nin bir yıl öncesine göre tahminlerin hafif altında bir oranda % 13.3 arttığını açıkladı.

Kuroda: BOJ,Ek Niceliksel Gevşemeyi Değerlendirmiyor…

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın şu an için ek parasal gevşemeyi değerlendirmediğini bununla beraber tüketici fiyatlarının % 2 hedefinden uzakta olduğunu söyledi. Ancak Kuroda, genel fiyat trendinde herhangi bir değişiklik gördüğü takdirde bankanın para politikasında ayarlamalar yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Kuroda, petrol fiyatlarındaki gerileme gibi geçici faktörler hariç fiyat trendinin gücünü koruduğunu vurguladı.

Türkiye İşsizlik Rakamları Yükselişine Devam Ediyor…

Sabah saatlerinde ekim ayı işsizlik verisi açıklandı. Açıklanan rakamlara göre beklentinin %10.3 olmasına karşın, %10.5 olarak gelmesi, TL varlıklarında satışların yaşanmasına neden oldu.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)