E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD verilerle dalgalı seyrediyor---

​ABD verilerle dalgalı seyrediyor

​ABD verilerle dalgalı seyrediyor
13 Mart 2014 - 17:41 borsagundem.com

ABD hisseleri, perakende satışlar ve işsizlik başvuruları verilerinden sonraki kazançlarını sildi

ABD hisseleri, yatırımcılar perakende satışlarda artış, işsizlik başvurularında azalış gösteren verileri analiz ederken dalgalı seyretti. Standard & Poor's 500 Endeksi rekora 4 puan yaklaştıktan sonra önceki kazançlarını sildi.

Amazon.com Inc. yüzde 2.6 tırmanırken, Williams-Sonoma Inc., bu sene tahmini satışların analistlerin beklentilerinin üstünde yükseleceğini açıklamasıyla yüzde 8.9 güçlendi. Dollar General Corp., ilk çeyrek karının analistlerin tahminlerinin altında gelmesiyle yüzde 2.2 geri adım attı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşüşle New York saatiyle 10:43'te 1,867.02 puana çıktı. Endeks 7 Mart'taki kapanış rekoru olan 1,878.04 puana ulaştıktan sonra kazançlarını sildi. Dow Jones Endeksi 2.33 puan gerilemeyle 16,395.18 puana indi. S&P 500 Endeksi'ndeki işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 23 altında seyrediyor.
"Bu iyi bir haber ve veriler gayet olumlu," diyen Charles Schwab Corp.'un yetkilisi Randy Frederick, "Piyasalar havaya girdi ve rekor yüksekleri zorlamaya başladı. Piyasaları daha da yukarı çıkaracak sadece birkaç şey var," diye ekledi.

ABD'de perakende satışların Şubat ayında son 3 ayın ilk yükselişini kaydetmesiyle, tüketicilerin, harcamaları beklentilerden fazla düşüren kötü hava koşullarının etkilerini üzerilerinden atmaya başladıklarının işaretleri belirdi. Çalışma Bakanlığı'nın bugün Washington'da açıkladığı verilerde perakende satışlar yüzde 0.3 yükseldi. Ocak ayınd satışlar yüzde 0.6 geriledi. Bloomberg anketine katılan 84 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre yüzde 0.2'lik bir artış bekleniyordu. 13 sektörün 9'unda talep artışı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)