E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD verisi piyasaları nasıl etkileyecek---

ABD verisi piyasaları nasıl etkileyecek

ABD verisi piyasaları nasıl etkileyecek
07 Ekim 2016 - 08:49 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda bugün TSİ 15:30 açıklanacak tarım dışı istihdam verisini değerlendirdi

YİNE TARIM DIŞI YİNE ALTIN VE YİNE DOLAR

Asya piyasaları güne erken başlamanın avantaj ve dezavantajlarını yaşayan, o günün gündemini belirleyen önemli piyasalardır. Bu sabah baktığımızda, güçlü ABD verilerinin etkisiyle, Fed’in bu yıl faiz artırımına gideceği beklentisinin güçlenmesi ve tarım dışı istihdam konusundaki belirsizlik nedeniyle satış ağırlıklı bir seyir izledi. Zaman zaman alıcı seyir izleyen endeksler özellikle ABD datasına ilişkin temkinli bir seyir izlemeyi tercih etti. (Özellikle İngiliz Sterlinindeki sert düşüşün sonrasındaki toparlanmanın, bir Fat Finger vakası olmadığı görüşü hakim. Bu anlık hareket sonrasında piyasalar bir süre yön belirlemekte sorun yaşadı.)

Bugün TSİ 15:30 açıklanacak tarım dışı istihdam (TDİ) verisi ile ortalama saatlik kazançlar ve işsizlik oranı dataları da yakın takibimizde olacak. Fed Başkanlarından Mester, George ve Brainard’ın konuşmaları da önemli olacaktır. Ekim ayı içerisinde Fed’in toplantısı olmayacağını da bir defa daha hatırlatalım. Bu hafta başından bu yana, ABD tarafından gelen verilerden ISM imalat verisi ABD ekonomisinde son bir yılın en iyi yükselişi performansını gösterdi. 57.1 gelen veri, imalat sanayinde ciddi bir canlanmayı gösteriyor. Bununla birlikte açıklanan fabrika siparişleri de sanayide canlanmanın bir işreti olarak algılandı ve bu durum dolar endeksinde pozitif etki yaratarak dolar endeksinin 95’ten 96,500 ve bu sabah itibariyle 97,030 seviyelerine yükselmesinin başlıca nedenlerinden biri oldu. ADP verisi beklentiyi karşılayamadıysa da, ki bu son ayların en zayıf performansıydı, gerek doların gerekse Dolar endeksinin yükselişi hız kesmedi. Bugün açıklanacak TDİ verisi için beklenti 175 bin, ortalama saatlik kazançlardaki beklenti ise %0,2.(Bazı kaynaklarda beklenti 172 bin) İşsizlik oranının %4.9 olduğu ABD’de, istenilen seviye aslına bakıldığında tutturulmuş oldu. TDİ’daki beklenti kısmen Fed kararlarında etkili olsa da bir gerçek var ki, önceki dönemlerdeki gibi 220, 250 ve 275 bin rakamlarını görmeyeceğimizi hatırlatalım.Dolayısıyla işsizlikte istenilen seviyenin yakalandığı rahatlığıyla bu rakamlar bir süre sonra önemini yitirecektir. Fed’in “faiz artıracağım, ancak bunun zamanı belli değil” söyleminin altında 8 Kasım’da gerçekleştirilecek olan seçimleri beklediğini hepimiz biliyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak, data her ne gelirse gelsin bu Fed’in yol haritasında önemli bir değişiklik yapmayacaktır. Öte yandan TDİ rakamının beklentiden olası yüksek gelme ihtimalinin de fiyatlandığını düşünüyoruz. Bugünün gündeminde Sterlindeki %6’nın üzerindeki kayıp, altındaki geri çekilme, petrolde ise “arz fazlası”nın azalacağına dair beklentiler ana gündem maddeleri olacaktır.

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07.10.2016

 

Borsalarda karışık seyir bekleniyor

 

Altın 1250 seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K207 Ekim 2016 10:22

    ZATEN BORSANIN ÇIKMAMASI İÇİN NE VARSA OLDU...DAHA NE OLABİLİR...HİSSELER DOLAR BAZINDA %40 BANKACILIK UCUZKEN FIRSATI OLUNCA MUTLAKA YÜKSELECEKTİR....